Urfa’da hasret dindi! Balıklıgöl’de duygulandıran kareler...

Urfa'da hasret dindi! Balıklıgöl'de duygulandıran kareler...

Urfa'da 50 gün sonra belli saatlerde sokağa çıkma iznine tabi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar Balıklıgöl'e akın etti. Kimi namaz kıldı camide sohbet etti, kimi yürüyüş yaptı. O anlar fotoğrafçı Murat Ayneli'nin kadrajıyla ölümsüzleştirildi

11 Mayıs 2020 - 00:00 - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 - 10:14

Bugün 65 yaş ve üzeri vatandaşlar haklarında alınan rahatlatıcı bir karar ile 50 gün sonra ilk kez dışarı çıkmanın buruk sevincini yaşadı.

Ölümcül salgın Yeni Tip Koronavirüs'ün (Covid-19) risk grubundaki 65 yaş ve üzeri kişiler için sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Salgınla mücadelede sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla alınan karar 50 gündür Şanlıurfa'da da uygulanıyordu. Ancak haftalar sonra normalleşme planını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "65 yaş üstü gruba, ilk etapta, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz." müjdesini verdi. 

Açıklamanın ardından bugünü dört gözle bekleyen vatandaşlar sosyal mesafe ve maske şartı ile dışarı çıktı.

Şanlıurfa'da da ilk durak Balıklıgöl oldu. Normal zamanlarda ibadet için Dergah Camisine giden, Balıklıgöl'de dua eden, dost grubu ile sohbet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşların Balıklıgöl ziyareti duygulandırdı.

Kimi açık havanın keyfini çıkarmak için namazını bile çimlerin üzerinde kılarken, bazıları camilerde sohbet etti, bazıları banklarda açık havanın tadını çıkarttı, bazıları da yürüyüş yaptı. Engelli vatandaşlar da refakatçileri ile Balıklıgöl'deydi.

O anlar Şanlıurfalı Fotoğraf Sanatçısı Murat Ayneli tarafından ölümsüzleştirildi. Ayneli'nin kadrajında haftalar sonra Balıklıgöl ile buluşan Urfalılar yer aldı. Fotoğraflar görenleri hem duygulandırdı hem sevindirdi.


14 YAŞ ALTI VE 15-20 YAŞ ARASI DA SOKAĞA ÇIKACAK

Öte yandan sokağa çıkma yasağına tabi olan 14 yaş ve altı çocukların 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

Gençlerin de 65 yaş üstü vatandaşlar gibi Balıklıgöl'e akın edeceği tahmin ediliyor.

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda