Urfa’da ağaçlandırma sahasında yangın çıktı

Urfa'da ağaçlandırma sahasında yangın çıktı

Şanlıurfa’da dün akşam meydana gelen olayda, ağaçlandırma sahasında yangın çıktı. Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

22 Mayıs 2020 - 18:20 - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 - 23:36

Şanlıurfa-Gaziantep otoyolu üzerindeki Harran Üniversitesi Yeşil Kuşak Ağaçlandırma sahasında dün akşam yangın çıktı.

Otomobilden atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturması sonucunda çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü ve 3 dönümlük alanda etkili oldu. Yangın, Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın işçileri, arazöz ve ilk müdahale aracı ile söndürüldü.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet Çiçek ise yaptığı açıklamada, “Halkımızdan dağlardaki yeşil gerdanlığı korumak için yaktıkları ateşleri tedbirli yakmaları bunun dışında da şoför arkadaşlarımızın içtiği sigaraları araçlardan atmamalarını istiyoruz. Ormanlarımız kolay üretilmemektedir. Kolay bir şekilde tesis edilmemektedir. Bu nedenle küçük bir hatayla bu ormanlarımız zarar görebilmektedir. Bizin ricamız insanlarımızın bu konuda tedbirli olmaları. Yoksa bir izmaritle yeşil görünümlü gerdanlığı küle çeviririz. Dumanı gören vatandaşlar zaman geçirmeden hemen Ücretsiz Alo 177 Orman Yangın İhbar hattına ihbarda bulunurlarsa, ekiplerimiz hızlı bir şekilde yangınlara müdahale edecektir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda