Urfa Barosu’na destekler de sürüyor: Arkasındayız

Urfa Barosu'na destekler de sürüyor: Arkasındayız

Şanlıurfa Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile ilgili açıklamasına yapılan eleştirilerin yanı sıra, birçok avukattan da destek geliyor.  

03 Mayıs 2020 - 11:20 - Güncelleme: 03 Mayıs 2020 - 12:13

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, zina ve eşcinsellik üzerine verdiği hutbe gündem olmaya devam ediyor.

Erbaş'ın açıklamasına destek çıkan isimler olurken, eleştiriler de arka arkaya geldi. Erbaş'ı eleştiren bir açıklama da Şanlıurfa Barosu tarafından yapıldı. Urfa Barosu, "Tüm toplumların değerlerine saygıyı şiar edinmiş Şanlıurfa Barosu olarak; iddia edildiği gibi bir ötekileştirmenin veya bizim gibi düşünmeyenlerin değerlerinin aşağılamanın karşısında ilk saflarda yer alacağımızı belirtmek isteriz. Bununla birlikte, Diyanet İşleri Başkanı’nın açıklamalarını da kabul etmediğimizi, toplumun bir kesimini küçük düşürücü, ayrıştırıcı ve faşizan bulduğumuzu ifade etmek isteriz" ifadeleri ile Erbaş'ı eleştirdi ve Ankara Barosu ile Diyarbakır Barosuna destek verdi.


Yapılan açıklamanın ardından Şanlıurfa'da özellikle AK Parti'ye yakın birçok avukattan Urfa Barosuna tepki geldi. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan avukatlar, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek mesajları verirken, Şanlıurfa Barosunu eleştirdi.

DESTEK ÇIKANLAR DA VAR 

Gelen eleştiriler çok konuşulurken, kentteki bazı avukatlar da Urfa Barosuna destek çıkmaya devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan avukatlar, Baro Başkanı Abdullah Öncel'in arkasında olduklarını kaydediyor.

İşte, aralarında Eski Baro Başkanı Ali Bucak'ın da yer aldığı o mesajlar:

 

ÖNCEL'DEN DESTEKLERE TEŞEKKÜR GELDİ 

Gelen destek mesajları için teşekkür eden Baro Başkanı Öncel ise, şu ifadelere yer verdi:

"Basın açıklamamızdan sonra gerek sosyal medyada gerekse diğer platformlarda desteklerini açıklayan tüm dostlara ,meslektaşlara teşekkür ediyoruz. Urfa Barosu hak ihlalleri karşısında susmadı susmayacak. Bu arada, nezaket kuralları çerçevesinde bizi eleştiren meslektaşlarımızın ve dostlarımızın görüş ve fikirlerine de düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında saygı duyduğumuzu ifade etmek isteriz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda