Urfa akraba evliliğinde ilk sırada yer alıyor

Urfa akraba evliliğinde ilk sırada yer alıyor

TÜİK’in verilerine göre Şanlıurfa akraba evliliğinde rekor kırdı.

16 Mayıs 2022 - 12:04 - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 - 12:12

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre 2021 yılında gerçekleşen resmi evlilikler içerisinde birinci derecede kuzenler ile yapılan evlilikleri kapsayan akraba evliliği oranı Şanlıurfa’da 18,4 olarak gerçekleşti. Şanlıurfa’da geçen yıl 3 binden fazla akraba evliliği yaşandı.

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 2021 yılında 22 bin 558 akraba evliliği yapıldı.

ŞANLIURFA YİNE İLK SIRADA

Akraba evlilikleri illere göre incelendiğinde; 2021 yılında akraba evliliği oranının en yüksek olduğu il Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa, geçen yıl, yüzde 18,4’lük akraba evliliği oranıyla tüm illeri geride bıraktı. Şanlıurfa’da bir önceki yıl 3 bin 165 kişi akrabasıyla evlendi.

Şanlıurfa’yı 2 bin 614 akraba evliliğiyle İstanbul izledi. Akraba evliliğinin en çok yaşandığı diğer yerlerse komşu iller. Geçen yıl Gaziantep’te bin 374, Diyarbakır’da bin 306 ve Mardin’de 883 akraba evliliği gerçekleşti.

EN AZ AKRABA EVLİLİĞİ TUNCELİ’DE

TÜİK verilerine göre, geçen yıl akraba evliliğinin en az yaşandığı il Tunceli oldu. Tunceli’de sadece 7 akraba evliliği kayıtlara geçerken, Bartın’da bu şekilde 8 evlilik yaşandı. Edirne’de ise 9 kişi akrabasında biriyle evlendi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda