Türkmen’in adının yaşatılması isteniyor

Türkmen'in adının yaşatılması isteniyor

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Harran Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Remzi Türkmen’in isminin üniversitede yaşatılması isteniyor.

14 Eylül 2021 - 15:00 - Güncelleme: 14 Eylül 2021 - 15:01

Bir süre önce koronavirüse yakalanan Harran Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Remzi Türkmen, durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybeden Türkmen, Harran Kapı Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Harran Üniversitesi’nde ağaçlandırma çalışmalarında büyük çaba sarf eden Türkmen’in, üniversite kampüsünde adının yaşatılması talep edildi.

ÇOLAK: KADİRŞİNASLIK ÖRNEĞİ OLACAK

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Eğitime Destek Platformu Karaköprü Temsilcisi Ali Rıza Çolak, Remzi Türkmen’in vefatıyla ilgili şu mesajı yayınladı:

“Dinleyen sıkıntılara çözüm önerisinde bulunan istişare edilebilecek dürüst bir insan kampüste elinden geldiğince ağaç diken kendisine verilen resmî görevleri de aksatmadan en iyi şekilde yapmaya çalışan bir güzel insan darı bekaya göç etti Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rabbim onu da bizleri de affına mazhar kılsın. Buradan Sayın Rektörüme bir çağrı yapıyorum: Kampüste yeni dikilecek bir ağaçlandırma alanına veya Rahmetli Remzi Türkmen’in ağaç diktiği bir alana onun hatırasına ismi verilebilirse sevenleri ve Üniversitemiz Yönetimi adına çok güzel bir kadirşinaslık örneği olacaktır bu duygularla Remzi Türkmen kardeşimizin Ruhuna 1 Fatiha 3 İhlas-ı şerif okuyalım İnşallah.”

AĞABEYİ’NDEN TEŞEKKÜR

Remzi Türkmen’in Ağabeyi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi STK ve Muhtarlık İşleri eski Daire Başkanı Ali Ferhat Türkmen de, kardeşinin isminin yaşatılması adına yapılan çağrılara teşekkür ederek, “Kardeşim Remzi, Osmanbey Ağaçlandırma alanında kendi gayreti ile damlama sistemi dâhil tam 10.000 ağaç ekti. Vefa ve kadirşinaslık konusunda takdir Sn. Rektörümüzündür. Ağaçlandırma alanında ismi olmasa da, ağaçlar onu kıyamete kadar anacaktır” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda