TKDK’dan Halfeti’ye 2,5 milyon TL’lik destek

TKDK'dan Halfeti'ye 2,5 milyon TL'lik destek

Kırsal kalkınmanın yerel kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi için yeni bir model olan LEADER yaklaşımı, Halfeti’de de hayata geçirildi.

28 Temmuz 2020 - 13:40 - Güncelleme: 28 Temmuz 2020 - 14:07

Şanlıurfa’da ve ilçelerinde kırsal kalkınmanın yerel kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi için yeni bir model olan LEADER yaklaşımı, Halfeti Yerel Eylem Grubuna (YEG) ait projenin imzalanması ile Hilvan’dan sonra Halfeti’de de hayata geçti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörü Sadık Yetim, TKDK’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Avrupa Birliği’nde başarıyla uygulanan LEADER yaklaşımının Türkiye’de de uygulanması için yaklaşık 11 yıldır uzman ekiplerle yürüttüğü yoğun bir çalışmanın ardından programı hayata geçirdiğini söyledi. Yetim, Halfeti YEG ile imzalanan hibe sözleşmesiyle, Halfeti ekonomisinin, tarımının ve turizminin geliştirilmesi ile Halfeti’nin dünyaya tanıtılması için 3,5 yıl boyunca Halfeti YEG’e tamamı hibe olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon TL hibe aktarılacağını ifade etti.

Yetim, YEG’lerin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, istihdama önemli bir katkı sağlayacak olan projenin Halfeti’ye hayırlı olmasını diledi.

YEG adına hibe sözleşmesi imzalayan Halit Köroğlu, kalkınmada LEADER yaklaşımının Türkiye için yeni bir model olduğunu, gerek Halfeti’de YEG kurulması gerekse proje süresince kendilerine her türlü idari ve teknik desteği sağlayan TKDK’ya teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda