Ticaret Borsasından ’Nefes Kredisi’ açıklaması

Ticaret Borsasından 'Nefes Kredisi' açıklaması

‘Nefes Kredisi’ ile ilgili olarak açıklama yapan ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya, Borsaya kayıtlı üyelerden cirosu 25 Milyon TL’ye kadar olan işletmelerin 100 bin TL’ye kadar finansman imkanından faydalanabileceğini söyledi.

29 Nisan 2020 - 19:00 - Güncelleme: 29 Nisan 2020 - 22:03

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın desteğiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Denizbank’ın da katılımıyla yeni bir anlaşmaya imza atıldı ve işletmelere Nefes Kredisi imkanı sunuldu. 

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ile Denizbank Şanlıurfa-GAP-Emniyet Caddesi Şubesi Müdürleri Celal Sela-Gökmen Karakaşlı-Remzi Sezgin Nefes Kredisi’nin detaylarını inceledikleri bir görüşme gerçekleştirdi.

ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Denizbank yetkililerinden detaylı bilgi alarak kendilerine işletmecilere ve dolayısıyla da ülke ekonomisine yaptıkları katkılar dolayısıyla teşekkür etti.

Görüşmenin ardından konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Borsaya kayıtlı üyelerden cirosu 25 Milyon TL’ye kadar olan işletmelerin 100 bin TL’ye kadar finansman imkanından faydalanabileceklerini belirterek projenin, Şanlıurfalı tüm işletmecilere hayırlı olmasını diledi.

ŞUTB’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyayı çevreleyen Kovid-19 salgını küresel ölçekte ekonomik bir daralmayı da beraberinde getirmiştir. Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde Şanlıurfa Ticaret Borsası, hem yerel hem de ulusal ölçekte birçok temas ve girişimlerde bulunmuştur. Üyesi olduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yapılan girişimlerimiz sonuç vermiş; ülke ekonomisine can suyu vermek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın desteğiyle TOBB öncülüğünde, Denizbank’ın da katılımıyla yeni bir anlaşmaya imza atılmıştır.

Şirketlerimize destek olmak için TOBB Nefes Kredisi yeniden başlatılmıştır. Kredi yalnızca TOBB’a bağlı Oda ve Borsalara üye olan işletmeler tarafından kullanılabilecektir. Nefes Kredisi üst limiti 100.000 TL’dir. Nefes Kredisi, 31/12/2020 tarihine kadar anapara ve faiz geri ödemesiz, 31/12/2020 tarihini takip eden 12 aylık eşit taksitli toplam en fazla 20 ay vadeli olarak kullandırılacaktır.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın da zor günler geçiren üyelerimizin kullanımına sunmak üzere finans desteği sağladığı KGF destekli Nefes Kredisi projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsa üyesi olan ve yıllık cirosu 25 Milyon TL’nin altında olan işletmecilere özel, 2020 yılında 6 ila 8 ay süreyle anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında ise aylık ödemeli 12 eşit taksitli ve yüzde 7,5 yıllık faiz oranıyla sunulacaktır.”

BİHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda