Tanal’ın iddiasıyla ilgili olayın perde arkası ortaya çıktı!

Tanal'ın iddiasıyla ilgili olayın perde arkası ortaya çıktı!

CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal’ın sosyal medya paylaşımıyla gündeme getirdiği olayın perde arkası tamamen farklı çıktı. Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Karakeçili’ye tuzak kuran çete, montaj görüntülerle müdüre 80 bin liralık şantaj yaptı.

15 Ekim 2021 - 16:40 - Güncelleme: 15 Ekim 2021 - 18:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sosyal medya hesabından Urfa’da bir ilçe milli eğitim müdürüyle ilgili yaptığı paylaşımın perde arkası ortaya çıktı. Tanal’ın paylaşımında işaret ettiği müdürün Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Karakeçili olduğu anlaşılırken, olayın ardında çirkin bir şantaj olayı bulunuyor.

Şanlıurfa’da montaj çetesinin tuzağına düşen son kurban Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Karakeçili oldu. Yaklaşık 10 gündür kentte birçok iş adamı, siyasetçi ve bürokratı ağına düşürmeye çalışan çete, Bozova ilçe milli eğitim müdürüne de montaj görüntülerle şantaj yapmaya kalkıştı.

İddiaya göre, çete, görüntüleri yayınlamakla tehdit ettiği müdürden 80 bin lira talep ederken, müdür şantaj olayını hemen Cumhuriyet Başsavcılığına iletti. Şahıslardan şikayetçi olan müdür, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. İçişleri Bakanlığı ise müdürün yaşadığı durumla ilgili vatandaşları 6 Ekim’de kısa mesajla uyarmıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Karakeçili’ye yapılan şantajla ilgili yazılı açıklama yapan AK Parti Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci, çirkin tuzağa açıklık getirdi. Açıklamada müdürün montaj bir videoyla gitmeyecek kadar değerli olduğunu vurgulayan Deveci, bu şantajdan medet uman çıkar çevrelerinin ellerini boşuna ovuşturacaklarını söyledi.

MÜDÜRE SOSYAL MEDYADAN TUZAK

Müdürün Messenger uygulaması üzerinden “Çok önemli bir konuda yardımına ihtiyacı olduğunu ve bunu için görüşmek istediklerini” belirten yazılı mesaj aldığını bilgisini veren Deveci, şahısların uygulama üzerinden ısrarla Karakeçili’yi aradığını aktardı. Eşinin müdüre telefonu açması yönünde telkinde bulunduğunu paylaşan Deveci, “Bunun üzerine Müdür bey cevap vermiş ve ancak karşı tarafta sadece siyah bir ekran olduğunu görünce birkaç saniye sonra telefonu kapatmıştır” dedi.

MONTAJ VİDEO İLE 80 BİN LİRALIK ŞANTAJ!

Telefon görüşmesinden 5 dakika sonra aynı sosyal medya hesabının müdüre, “Biraz sonra size güzel bir sürprizimiz olacak” şeklinde bir mesaj attığını kaydeden Deveci, “Hemen akabinde her halinden montaj olduğu belli olan bir görüntülü mesaj atarak ’80 bin TL göndermesini aksi halde sosyal medyada arkadaşı olan herkese bu görüntüyü atacaklarını’ söylemeleri üzerine, hafta sonu olmasına rağmen Sayın Müdürümüz hemen savcılığa gitmiş ve suç duyurusunda bulunmuştur” dedi.

Deveci, benzeri şantajların aynı hesapla birçok kişiye yapılmış olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın da bir gün sonra uyarıda bulunduğunu kaydetti. İçişleri Bakanlığı’nın “Sosyal medyadan yurt dışı kaynaklı görüntülü aranarak tehdit ve şantaja maruz kalmamak için tanımadığınız kişilerden gelen görüntülü aramaları reddediniz. T.C. İçişleri Bakanlığı. B002” şeklinde mesajla halkı bilgilendirme gereği duyduğunu belirten Deveci, “bu uyarı mesajı şahsım dahil tüm vatandaşlara gönderilmiştir” ifadesini kullandı.

“MEDET UMANLAR AVUÇLARINI YALAYACAK”

Bu görüntülü aramadan dolayı başta kendisi olmak üzere çok sayıda kişinin şantaj mağduru olabileceğini sözlerine ekleyen Deveci, “Sayın müdürümüz, göreve geldiği günden bu güne işi sadece eğitim olmuş, yine bugüne kadar yapılan ihalelerde eşi benzeri görülmemiş şeffaflık ve kırımlarla adından çok söz ettirmiştir. Sadece bu yıl muhammen bedeli yedi milyon olan ihaleleri iki milyon yüz bin TL kırım yapmak kaydıyla yüzde 30 kırımla tamamlamıştır. Sayın Müdürüm, böyle basit bir montaj videoyla gitmeyecek kadar değerli, dürüst ve dik duruşludur. Bu şantajdan medet uman çıkar çevreleri boşuna avuçlarını ovuşturacaktır” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...