ŞUSKİ’nin 2019-2021 faaliyetleri tanıtıldı

ŞUSKİ'nin 2019-2021 faaliyetleri tanıtıldı

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı itibari ile Şanlıurfa genelinde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarını basın toplantısı ile tanıttı.

04 Mart 2021 - 18:00 - Güncelleme: 04 Mart 2021 - 19:30

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü 2019 ve 2021 yılları arasında kent genelinde yürüttüğü içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hat döşemesi ile kesintisiz içme suyu sağlamak amacıyla hayata sunduğu büyük projelerle hedefine doğru ilerliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları ile Şanlıurfa’nın her noktasında alt yapı çalışması yürüten ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, 439 km içme suyu, 156 km kanalizasyon ve 21 bin km yağmur suyu olmak üzere toplamda 616 km alt yapı imalatı gerçekleştirdi.  ŞUSKİ'nin alt yapı çalışmaları sonucu su kayıp kaçak oranı her geçen gün azalmaktadır. ŞUSKİ,  enerji anlamında tasarruf sağlarken, GES (güneş enerjisi santralleri) ile yıllık 2,2 milyon TL tasarruf sağlıyor. Bakım onarım faaliyetleri kapsamında ise 154.769 adet vidanjör bakım onarımı, 602.912 metre kanalizasyon hat temizliği gerçekleştirildi.

İLÇELERDE ALT YAPI PROJELERİ

Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Suruç, Siverek ve Viranşehir ŞUSKİ’nin yatırımlarıyla hayat buluyor.

Birecik ilçesinde içme suyu isale ve arıtma tesisi çalışmaları, Viranşehir ilçesinde içme suyu şebeke isale hattı ve depo çalışmaları başlarken, Siverek ilçesinde içme suyu isale hattı, arıtma tesisi ve depo inşaatı, Akçakale ve Harran ilçesinde içme suyu şebeke ve isale hattı çalışmaları, Hilvan ilçesinde ise içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor.

Şanlıurfa’nın her noktasında adil bir şekilde hizmetlerin yapıldığını belirten ŞUSKİ Genel Müdürü Said Güllüoğlu, “İlimiz sınırları içerisinde her noktaya içme suyu ve alt yapıyı vermeye çalışıyoruz. Ez az maliyetle en fazla hizmeti veriyoruz. Şanlıurfa’nın her noktasında adil bir şekilde hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. 2019-2021 yılları arasında ilimiz genelinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları lansman toplantımızda başkanımız tarafından aktarılacaktır” dedi.

BEYAZGÜL: ATIK SU ULUSAL LABORATUVARDA ANALİZ YAPILIYOR

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Su dünyadaki tüm canlılar için vazgeçilmezdir. Su en önemli doğal kaynağımızdır. Su tüm dünyanın ortak malıdır. Kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapını değiştirerek ve yenileyerek tamamen yeni nesile alt yapı sorunu olmayan bir Şanlıurfa hedefliyoruz. Bunu yaparken de en teknik malzemelerini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en fazla kırsal mahallesine sahibiz.  1453 noktada su kaynakları çalışmaları yapılarak, 7/24 çalışma yapılarak vatandaşlarımıza musluktan su içmesini sağlıyoruz. Şanlıurfa’da su musluktan içilir. Atık suyla enerji üretiyoruz.  Şanlıurfa sağlıklı su içme olarak en ucuz bir şekilde vatandaşlarıma sunuyoruz. ŞUSKİ’de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Su arıtma tesisleriyle suyumuzu tasarruf ediyoruz.  Atık sularımız günde 3 defa analiz edilmektedir. Hedefimiz en modern tekniklerle Şanlıurfa’mızın kalitesi koruyarak, atık su tesislerimizi koruyarak başarı sağlıyoruz. Bu kapsamda Şanlıurfa merkez, Siverek, Hilvan 4 adet atık arıtma tesisimiz mevcuttur. Tüm tesislerimizde ortalama 160 bin metreküp su arıtımı yapılmaktadır. Biyogazdan da elektrik enerjisi üretilmektedir.  Atık su ulusal laboratuvarda analizler yaptırıyoruz. Atık sularımızda Korona hastası, uyuşturucu kullanma miktarı tespit edilmektedir” diye konuştu.

Beyazgül toplantı da, ŞUSKİ’nin Şanlıurfa merkez ve kırsalında yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...