Sözleşmeliler kadro bekliyor

Sözleşmeliler kadro bekliyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde 3600 ek gösterge müjdesi beklenirken, bir iyi haberde 4B süresiz sözleşmeliler için bekleniliyor. Süresiz sözleşmeliler kurumlarında aynı işi yaptıkları halde, yaklaşık 8 yıldır kadro müjdesi bekliyor.

15 Ağustos 2021 - 17:47

Yaklaşık sayıları 500’bini aşkın olan 657’ye tabi 4B süresiz sözleşmeli personeller, kadrolu memurlarla aynı işi yapıyor ancak memurların birçok hakkından mahrumlar. Bu nedenle kendilerini sevindirecek bir karar bekliyorlar. 
Kamuda süresiz sözleşmeli konumunda yaklaşık 500 bin kişi var. Bu kişiler haklarında yararlanamadıkları için birçok sorun yaşadıklarını ve mağduriyete uğradıklarını söylüyorlar ve kadro talep ediyorlar. 
En son 2013’de bu politikadan vazgeçilerek, hükümet tarafından tüm sözleşmelilere kadro müjdesi verilmişti. 2019 yılında sadece Diyanet, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarına atananlara 3+1 sistemi getirildi. Yani 3 yıl çalıştıktan sonra kadro hakkı elde edebiliyorlar. O yıldan önce atanan yaklaşık 500 bini aşkın süresiz söleşmeli sistem dışında tutuldu ve yaklaşık 8 yıldır haklarının eşitlenmesini bekliyorlar.
Kamu Süresiz Sözleşmeliler Derneği Başkanı Adem Atacan, aynı sıvavla, aynı şartlarda atanmalarına rağmen sistem dışında tutulduklarını belirterek, toplu sözleşme görüşmelerinde haklarının eşitlenmesini istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...