Sözde burası park olacaktı, çöplük oldu (Video izle)

Sözde burası park olacaktı, çöplük oldu (Video izle)

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde rastgele atılan inşaat atıkları çevreyi kirletiyor. Vatandaşlar, belediyelerin bir an önce önlem almasını isteyerek, özellikle inşaat atıklarının belediyelerin toplaması gerektiğini savunuyorlar.

28 Eylül 2020 - 10:01 - Güncelleme: 28 Eylül 2020 - 11:09

Şanlıurfa’nın gelişmekte olan ve her geçen gün inşaat sayısının arttığı Karaköprü ilçesinin bir çok mahallesinde yeni konutlar dikiliyor. Son dönemde bina mantolama çalışmalarının da artmasıyla birlikte vatandaşın başına dert olan inşaat atıkları çevre kirliliğine yol açıyor.

Karaköprü hemen hemen her mahallesinde çok katlı binaların inşa edildiği bölgelerde bu kirlilik daha fazla. İnşaat atıklarının belediye tarafından toplanmıyor olması vatandaşı zor durumda bırakıyor. Belediyenin bu ilgisizliği karşısında vatandaş ne yapacağını şaşırdı.

KİM TAKIYOR BELEDİYEYİ

Semt sakinleri, belediyenin çevreyi kirleten inşaat atıklarıyla ilgili çalışma yapmasını istiyor. İnşaat atıklarını nereye götüreceği ile ilgili hem yer hem de ulaşım sorunu yaşadığını dile getiren semt sakinleri, belediyenin konut alanlarına yakın bir atık toplama bölgesi oluşturmasını istiyor.

ölgede PARK OLACAK ALANA İNŞAAT ATIKLARINI ATTILAR

Karaköprü ilçesinin Atakent Mahallesi 6212. Sokak’ta bir inşaatın artıkları aynı sokakta bulunan ve park yapılması düşünülen yere atıldığı Urfa Gazete kamerası tarafından görüntülendi. Bir kepçe inşaatın bahçesinden topladığı inşaat atıklarını karşısında park yeri olan alana attığı görüldü. İnşaat firma sahibine Belediye tarafından kesilecek ceza merak ediliyor.

Vatandaşlar, belediyenin oluşturacağı inşaat atıkları olan moloz, ahşap veya pimapen pencere atıkları, cam kırıklarının bir yerde toplanmasını istiyor. Böylece çevreye rast gele atılan inşaat atıkların kirlilik oluşturmayacağı kanaatinde.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda