Şiddet gören aileye devlet sahip çıktı

Şiddet gören aileye devlet sahip çıktı

Şanlıurfa'da eşinden şiddet gören anne ile çocuklara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sahip çıktı.

19 Eylül 2020 - 09:19 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 09:24

Şanlıurfa eşinden şiddet gören anne Narin Çakmak ile babalarından sopa, kemer ve hortumla dövülen 4 çocuğa Bakanlığın talimatı sonrasında Şanlıurfa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Eşinden şiddet göre anne Narin Çakmak ile 4 çocuğu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde ziyaret edilerek psikolojik destek sağlandı.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda ailenin tüm ihtiyaçları karşılanırken, Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ise ailenin yaşadığı travmayı atlatmaları için destek sağlandı.

BİLİCİ: AİLEYE HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANIYOR

Anne Narin Çakmak ve 4 çocuğunu evinde ziyaret eden Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Hasan Bilici, "Olayın 15 Eylül emniyete intikal etmesinin ardından haberimiz oldu. 16 Eylül'den itibaren meslek elemanlarımız aileyi ziyaret ederek olayın tespitini yaparak hizmet modellerini uygulama başladık. Öncelikle ailenin yaşadığı bu travma sürecini rahat atlatmaları için anneye ve çocuklara psikososyal desteği sunduk. Eğitim tedbiri, Sağlık tedbiri, danışmanlık tedbiri alarak ailemize sürdürülebilir bir hizmet oluşturduk. Sosyal ekonomik destek modeli sunarak çocuklarımız okula devam edebilmeleri ve maddi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışma başlattık. Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız üzerinden ailenin ivedi olarak karşılanması gerek maddi, ayni ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması için koordineli bir şekilde ihtiyaçları giderilecek. Uygulamaya koyduğumuz tedbirleri kararları ile aileyi kayıt altına alarak ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Arzumuz babanın bu aileye babalık etmesi idi maalesef babalık yerine ailesine çocuklarına şiddet uygulayan biri. Devlet ilk günden çocuklarla, anne ile yakından ilgileniyoruz ihtiyaçlarını tespit ederek gideriyoruz. Ailenin bu süreci rahat ve sağlık bir şekilde atlatana kadar burada olmaya devam edeceğiz" dedi.

MEHMET TÜRKAN: ALLAH’A VE DEVLETİME GÜVENİYORUM

Şiddet gören çocukların dedesi ve Narin Çakmak'ın babası Mehmet Türkan, “Her şey göz önünde ben hayatımda böyle bir şiddet görmedim. Şiddet, şiddet. 10 yıldır kızımla evli ve kızım torunlarım bir gün için rahat yüzü görmediler. 5 ay sürekli şiddet uygulamış kızım bana söylemedi. Doktor raporunda şiddet bellidir. Ben Allaha güveniyorum, Devlete güveniyorum. Eşine ve çocuklarına şiddet uygulayanları lanetliyorum" diye konuştu.

NARİN ÇAKMAK: İNSAN OLAN EVLADINA İŞKENCE YAPMAZ

Eşinden şiddet gören Narin Çakmak ise duygularını şöyle dile getirdi: “Yaşadığımız süreç çok kötüydü. Çocuklarımın yaşadıklarını bende yaşadım, hep geçer diye düşündüm ama olmadı. İnsan olan evladına bunu yapmaz. Yaşananlar geçer diye ailemle paylaşmadım. Anneme, babama söylemiyordum. Sineye çekiyordum, geçer diyordum ama geçecek gibi değildi. 5 aydır babamla, annemle beraber kalıyorum. Ben çocuklarıma iyi bakarım diye götürdü. Çocuklarımı 27 gün bana göstermedi. 27 gün sonra çocuklarımı şiddet görmüş haliyle gördüm. İyi bakması bu şekilmiş. Devlet bize maddi, manevi ve psikolojik destek verse çok iyi olur. Hem çocuklarım hem ben güvence altında olmamız çok iyidir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda