Şanlıurfalıların gözü İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda

Şanlıurfalıların gözü İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda

Şanlıurfa’da, kavurucu sıcakların başlaması ile birlikte toplu taşıma araçlarında yolculuk eden vatandaşlar, klimaların açılmamasından dolayı kan ter içinde kalıyor.

29 Haziran 2021 - 12:40 - Güncelleme: 29 Haziran 2021 - 12:41

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yılı aşkın süredir, Şanlıurfa’da toplu taşıma araçlarında klimalar kullanılmıyor. Son günlerde çöl sıcaklarının hâkim olmaya başladığı kentte, klimaların yasak olmasından dolayı otobüsle yolculuk yapmak adeta çileye dönüştü. Kentte hava esmediği için otobüslerde pencere açmanın da bir faydası olmuyor. Kavurucu sıcaklar nedeniyle yolculuk ederken kan ter içinde kalan vatandaşlar, “Otobüsten inerken cehennemden cennete düşmüş gibi oluyoruz” diyerek duruma isyan ettiler.

ESKİ MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ

Bu arada otobüste yolculuk edenlerden birisi de Belediye eski Meclis Üyesi Bilal Tekatlı oldu. Klimaların çalıştırılmamasından dolayı ter içinde kaldığı fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Tekatlı, “Toplu taşıma araçlarında klima çalıştırmayan İl Hıfzıssıhha Kurulunu ve Büyükşehir belediye başkanını ve bu kararı alan herkesi sadece 5 dakika toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet ediyorum” dedi.

KLİMA YASAĞI KALKACAK MI?

Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere birçok kısıtlama, 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılacak. Koronavirüs vakalarının azalmasından dolayı normalleşmeye geçilecek 1 Temmuz’da, şehir içi toplu taşıma araçlarında klimalarla ilgili de yasağın kaldırılması vatandaşlar tarafından talep ediliyor. Gözler, Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun bu konuda vereceği karara çevrildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...