Şanlıurfalı sanatçıdan belediyelere sitem

Şanlıurfalı sanatçıdan belediyelere sitem

Şanlıurfalı Santur Sanatçısı Sedat Anar, belediyeler ile diğer kurumların korona virüs salgınında sanatçılara destek olamadığından yakındı.

29 Ocak 2021 - 09:20 - Güncelleme: 29 Ocak 2021 - 16:00

Türkiye’de hayatı durma noktasına getiren korona virüs salgınından en çok etkilenen kesimlerin başında sanatçılar geliyor. Kısıtlamalar dolayısıyla konser düzenleyemeyen ses sanatçıları, kısıtlamaların ardından para kazanamaz oldu. Şanlıurfalı Müzisyen Sedat Anar, sanatçıların içerisinde bulunduğu durumu, yaptığı açıklamayla gözler önüne serdi.

 

“SANATÇIYA VE MÜZİSYENE YARDIMDAN ANLADIĞINIZ BU MU?”

Pandemi sürecini en kötü geçirenlerin müzik sektöründekiler olduğuna dikkat çeken Santur Sanatçısı Anar, belediyeler ve kurumların pandemi döneminde online konser ve program yaptığına da vurgu yaparak, “Sonra da “sanatçılara destek oluyoruz” diyorlar. Yahu program ve konser yaptırdığınız insanların çalıştıkları bir kurum ve düzenli bir maaşı var zaten. Sanatçıya ve müzisyene yardımdan anladığınız bu mu?” diye sordu.

Kendisinden örnek veren Anar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bir yıldır iki konser yapabildim. Tam iki yüz defa canlı yayın (online) konser teklifi aldım ama içlerinden biri de kalkıp teliften bahsetmedi. Ayıptır ya hu. Haydi, imkânı olmayanı anlarım ama koca koca kurumlar bile “bütçemiz yok” derken utanmadı.

Ha şimdi hemen dallama gibi atlayıp yazan olacak “sizin işiniz yok mu?” Diye. Yok, kardeşim bir maaşım yok. Sadece konserden ve müzikten kazandıklarımla geçiniyorum. Benim işim müzik çünkü.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...