Şanlıurfa Sağlık Bakanı Koca’nın gelmesini bekliyor

Şanlıurfa Sağlık Bakanı Koca'nın gelmesini bekliyor

Sağlıktaki sorunları ile ülke gündeminde adından sıkça söz ettiren Şanlıurfa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kente gelmesini bekliyor. 2 yıldır kente gelmeyen Bakan Koca'nın ziyareti; sorunlara yerinde çözüm ve sağlık personellerine moral olacak.

07 Ekim 2021 - 22:40 - Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 08:55

Koronavirüs salgınında vakalarda en yüksek il olan aşılamada en sonda yer alan Şanlıurfa'ya iki yıldır bakanlık düzeyinde bir ziyaret gerçekleşmedi. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm de önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Şanlıurfa'ya gelebileceği mesajını verdi. Takvimlerde geriye gidildiğinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın en son 2 yıl önce 22 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekatı kapsamında sağlık sektöründe tüm izinlerin iptal edilmesinin ardından kente geldiği görüldü. Yetkililerle görüşen, yaralı askerleri ziyaret edip ilçelerde de temaslarda bulunan Koca ardından kentten ayrıldı. Ardından yaşanan koronavirüs pandemisiyle birlikte Şanlıurfa yine sağlıktaki sorunları ile ülke gündemindeki yerini korudu ve hem salgındaki artış hem de aşılamadaki düşük oran ile hep sonlarda yer aldı. Bakan Koca da Şanlıurfa ile iletişimini de telekonferans aracılığıyla peyder pey sağladı ve kentin pandemi durumunu dönemin İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş'tan aldı. Kentin koronavirüs ile mücadelesi çok da başarılı olmadığı görülürken bu süre zarfında Müdür Erkuş görevden alındı ve yerine Şanlıurfalı Prof. Dr. Mehmet Gülüm atandı. Müdür Prof. Dr. Gülüm de geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada çocuk acil polikliniğindeki eksikliğe dikkat çekerek "Bir yer tespiti yaptık. İnşallah kısa zaman içerisinde kış mevsimine girmeden 24 saat hizmet veren çocuk acil olarak hizmete açacağız. Ciddi mesafe aldık. İnşallah yakında bunu kesin bir şekilde duyuracağız” dedi. Bu açıklama sorunların çözümü adına umut verse de hala çözüm bekleyen sorunlar listesi değişmedi.

Bunlar;

  • Şehir hastanesindeki son durum nedir?
  • Yoğun bakım ünitesi ve yatak sayısı yeterli mi?
  • İlçelerde poliklinik eksiklikleri için nasıl adım atılacak?
  • Personel sayısındaki eksiklik giderilecek mi?
  • Koronavirüs aşı tablosunda iyileştirme nasıl sağlanacak?
     

"YERİNDE UYARI" YAPACAK MI?

Bakan Koca sosyal medya hesabından Şanlıurfa'daki aşılama oranının artışı için vatandaşlara "URFA’DAKİ SEVDİKLERİMİZİ arayıp hal hatır soralım. İlk doz aşı konusunu açalım. Şanlıurfa, halen Kırmızı olan tek ilimiz. Aşı oranı düşük, risk seviyesi Çok Yüksek. Yakınlar böyle yerinde uyarılar için de var" derken kendisi kente gelip yerinde uyarı yapacak mı? Sorunların tespiti ve çözümü için nasıl bir yol izlayecek? Personele moral ziyareti gerçekleştirecek mi?

Müdür Prof. Dr. Gülüm Bakan Koca'nın kente geleceği mesajını verip "Tarih 13–14 Ekim olarak geçiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bey’in Gençlik Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile birlikte gelme durumu var" dedi. Kent, bu açıklamayla 2 yılın ardından sağlıkta radikal çözümler için Bakan Koca'nın kente gelişini bekliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda