Şanlıurfa için 3 önemli karar alındı

Şanlıurfa için 3 önemli karar alındı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Bölge Değerlendirme Toplantısı’nda Şanlıurfa için şehir hastanesi dahil 3 önemli karar alındı. Kararları İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş açıkladı.

05 Eylül 2020 - 00:20 - Güncelleme: 05 Eylül 2020 - 05:17

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Diyarbakır’da gerçekleştirilen Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak ilinin ele alındığı Bölge Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

Bakan Koca, valilik toplantı salonunda Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak'ın il sağlık müdürü, başhekim ve saha koordinatörlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda illerdeki güncel durumu, ihtiyaçları ve sağlık altyapısını değerlendirdi. Toplantıya Şanlıurfadan İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş katıldı. 

"URFA'DA YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 74"

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Koca, hastane planlamalarını hızla gözden geçirdiklerini ve artan ilaç, test kiti ve malzeme gibi ihtiyaçları karşıladıklarını belirterek “Batman’da şu an yoğun bakım doluluk oranı yüzde 79, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 44. Diyarbakır’da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 17,5. Mardin’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 81, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 44. Siirt'te yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 12. Şanlıurfa'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31. Şırnak'ta yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 58, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 12” ifadelerini kullandı.

 

"URFA'DA FİLYASYON EKİBİ SAYISI 330'A ÇIKARILDI"

Diyarbakır’da salgının başında 118 olan filyasyon ekibi sayısını 385’e çıkardıklarını, her filyasyon ekibinin 3 kişiden oluştuğunu dile getiren Koca, bugün verdikleri talimatla filyasyon ekibi sayısının birkaç gün içinde 450’e ulaşacağını söyledi.

Batman’da salgının başında 27 olan filyasyon ekibi sayısını 100’e, Mardin’de 55’ten 110’a, Siirt’te 58’den 80’e, Şanlıurfa’da 176’dan 330’a, Şırnak’ta 28’den 54’e çıkardıklarına dikkati çeken Koca, “Diyarbakır’da temaslılara ulaşma süremizi 12 saate kadar düşürdük. Bu tedbirler sayesinde hasta sayılarındaki artış durduruldu ve aktif hasta sayıları düşmeye başladı. Temaslıların vakaya dönüşme oranında ise düşüş var” değerlendirmesinde bulundu.

 


"URFA'DA VAKA SAYISINDA YÜZDE 34 DÜŞÜŞ VAR"

Bu sayede yeni vaka sayılarında azalma olduğunu ifade eden Koca, “Son günlerde Şanlıurfa’da vaka sayımızda yüzde 34, Diyarbakır’da yüzde 49, Mardin’de yüzde 47, Batman’da yüzde 56, Siirt’te yüzde 37, Şırnak’ta ise yüzde 42 azalma oldu” diye konuştu.


ŞANLIURFA İÇİN ALINAN KARARLAR

Güneydoğu’da 6 ile inşa edilecek hastanelerin detaylarını aktaran Koca, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatına en kısa sürede başlayacaklarını duyurdu.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Dr. Erkuş da alınan kararları şöyle duyurdu:

  •  "Şehir Hastanesinin Devletimizin Bütçesi yapılarak 2023 öncesi hizmete açılması,
  • Depreme dayanıksız olan Eski Fakülte ve Çocuk Hastanesinin yerine 100 Yataklı hastanenin yapılması,
  • Harran ilçe Devlet Hastanesinin ihalesinin yapılması"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda