Şanlıurfa’dan ABD’deki George Floyd olayına tepki

Şanlıurfa'dan ABD'deki George Floyd olayına tepki

Şanlıurfa Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, ABD'de polisin öldürdüğü George Floyd ile ilgili açıklamasında, "George Floyd'u işkence ile nefessiz bırakanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

10 Haziran 2020 - 13:00 - Güncelleme: 10 Haziran 2020 - 13:08

Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, bir polis, George Floyd isimli kişiyi öldürmüştü.

Bu durum sonrasında ABD'de çok sayıda eylem olurken, küresel çapta da tepkiler olmuştu.

Yaşanan olaya bir tepki de Şanlıurfa Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun'dan geldi. 

Irkçılığı ve faşizmi lanetlediğini ifade eden Coşkun, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"ABD'nin Minneapolis kentinde işkence sonucu George Floyd'un ölümüne  yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım bizleri derinden üzmüştür. Haksızlık, adaletsizlik ve sömürü üzerine kurulan düzenler için, insan hayatının ne kadar önemsiz olduğu aşikardır.

Yıllardır özgürlük ve demokrasi söylemi ile nice toplulukları sömürgeleştiren batı ve Amerika, tarih boyunca George Floyd'ları, renginden ve ırkından dolayı hor gördü, ötekileştirdi ve nefessiz bıraktı.

''Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız O'na itaatsizlikten en çok sakınanınızdır (Hucurat:13)' diyen bir inancın mensupları olarak ırkçılık ve faşizmi lanetliyor, George Floyd'u işkence ile nefessiz bırakanları şiddetle kınıyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda