Şanlıurfa’da yetenekli sporcular yetişiyor

Şanlıurfa'da yetenekli sporcular yetişiyor

Şanlıurfa’da yetiştirilen genç sporculardan 2’si Ankara Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi Proje Okulunu kazandı.

11 Ekim 2021 - 16:20 - Güncelleme: 11 Ekim 2021 - 16:28

Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri eğitmenliğinde, üniversite tesisleri kullanılarak yetiştirilen genç sporculardan 2’si Ankara Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi Proje Okulunu kazandı.

Türkiye genelinde 90 sporcu kontenjanı olan liseyi, üniversitenin başarılı çalışmaları neticesinde Şanlıurfa’dan 4 genç sporcu kazanmış oldu. Aynı zamanda bir sporcu da Ankara 2. Lig takımına transfer olmuş ve U17 milli takımı kadrosunda yer almış,  bir diğer öğrenci de milli takım altyapı kadrosuna dahil edilmişti.

“GENÇ NÜFUSA SAHİP BİR ŞEHİRİZ”

Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yakup Aktaş, yetenekli gençlerin Türkiye Voleybol Milli takımına kazandırılması mutluluk verdiğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Şehrimiz genç nüfusun en yoğun olduğu bir ildir. Son zamanlarda kentte spor anlamında çok önemli projelere imza atan Harran Üniversitesi,  akademik personeli ile diğer paydaş kamu kurum kuruluşlarına her zaman destek olmaya hazırdır. Şehrin sportif anlamda gelişmesinde önemli rol oynayan Beden Eğitimi ve Yüksekokulumuz her zaman spor ve sporcudan yana hizmet etmeye devam edecektir.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...