Şanlıurfa’da ücretsiz robotik kodlama eğitimi veriliyor!

Şanlıurfa'da ücretsiz robotik kodlama eğitimi veriliyor!

Şanlıurfa'da mucitlerin kendini geliştirmeleri, yeteneklerini fark etmeleri için ücretsiz robotik kodlama eğitimlerinin verildiği "İcathane" kuruldu. Eğitimlere katılmak isteyenlerin başvuru yapması gerekiyor.

15 Kasım 2020 - 23:00 - Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 09:01

Şanlıurfa'da bilim dünyasına yeni mucitler kazandırmak için İcathane atölyesi açıldı.

Kentte geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için icatlar için gerekli tüm araç ve gereçlerin bulunduğu İcathane Haliliye İlçesi İmam Bakır Mahallesi Veteriner Caddesi'nde hizmete girdi. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik atölyede öğrencilerin haftada 4 saat olacak şekilde 36 hafta boyunca Kodlama, Endüstriyel Tasarım, Robotik alanlarında eğitim alacağı bildirildi. 36 haftalık eğitim sonunda eğitimlere katılım sağlayan her öğrenci de sertifika almaya hak kazanacak. Ayrıca eğitimlerde 3 haftadan fazla devamsızlık yapan öğrencinin de kaydı silinecek. 

İcathane'de proje fikirleri olan öğrenci gruplarının oluşturulan proje takımları ile fikirlerini gerçekleştirecek çalışmalar yapılacağı kaydedildi. Ortaya çıkan projeler ile ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlanması hedeflenirken eğitimler atölyeyle de sınırlı kalmayacak. Eğitimlere katılan öğrenciler için düzenlenecek tematik geziler ile eğitim çeşitliliği artırılarak öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişimi de desteklenecek.

Eğitimlere katılmak isteyen öğrencilerin internet üzerinden form doldurarak kayıt oluşturmaları gerekiyor.

Kayıt olmak için TIKLAYINIZ ...

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...