Şanlıurfa’da Nevruz kutlaması başladı

Şanlıurfa'da Nevruz kutlaması başladı

Şanlıurfa’da HDP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Nevruz kutlaması başladı.

21 Mart 2021 - 12:00 - Güncelleme: 21 Mart 2021 - 12:21

Geçen yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen Nevruz kutlaması, bugün 11 Nisan Stadı önünde yapılıyor. HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Özgürlük için Nevruz ateşini harlıyoruz’ sloganıyla düzenlenen kutlamalar için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren alana gelmeye başladı. Polis kontrolünden geçen vatandaşlar, HES kodunun sorgulanması ile kutlama yerine giriş yapabildi.

 

KATILIM AZ OLDU

Etkinliğe HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Şanlıurfa Milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve Ömer Öcalan ile yüzlerce kişi katıldı. Korona virüsü dolayısıyla bugün düzenlenen kutlamalara, önceki yıllara göre daha az katılım olması dikkat çekti.

Kutlama alanında gruplar tarafından seslendirilen türküler eşliğinde halaylar çekildi. Yöresel kıyafetlerle etkinliğe gelen katılımcılar, Nevruz Ateşinin yakılmasını beklemeye başladı.

 

POLİS UYARDI

Bu arada kutlama alanında yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, katılımcılara yasa dışı sloganlar atmamaları yönünde uyarıda bulunarak, böyle bir girişim dâhilinde müdahale edileceği belirtildi.

Programda HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş konuşma yapacak. Daha sonra Sanatçı Nuray Balık ve Dicle Fırat Müzik Grubu tarafından konser verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...