Şanlıurfa’da karantina sayısı 40’ın üzerinde!

Şanlıurfa'da karantina sayısı 40'ın üzerinde!

Urfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla pozitif vaka tespit edilen kişilerin evlerinde karantina kararı uygulanması kararı aldı. Kentte bugün 43 adreste karantina başlatıldı. İşte kurulun kararı

28 Haziran 2020 - 00:00 - Güncelleme: 28 Haziran 2020 - 09:41

"27.06.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aşağıdaki kararları almıştır. 

Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Akçakale İlçemizde üç (3), Eyyübiye İlçemizde üç (3), Haliliye İlçemizde on iki (12), Karaköprü İlçemizde yirmi üç (23),  Ceylanpınar ve Suruç İlçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.  

Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 28.06.2020 tarihi itibariyle Eyyübiye İlçemizde altı (6), Haliliye İlçemizde sekiz (8), Suruç İlçemizde iki (2), Viranşehir İlçemizde altı (6), Siverek ve Karaköprü İlçelerimizde de birer farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verilmiştir.  

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. "

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda