Şanlıurfa’da ’hayvan barınağı’ gerginliği

Şanlıurfa'da 'hayvan barınağı' gerginliği

Şanlıurfa’da, 750 dönümlük alana kurulacak “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi”nin yapılamasına karşı çıkan bölge halkıyla görevliler arasında gerginlik yaşandı. Jandarmanın halkı bölgeden uzaklaştırmasının ardından görevliler keşif yaptı.

25 Ekim 2021 - 15:00 - Güncelleme: 25 Ekim 2021 - 15:17

Büyükşehir Belediyesi, kente 30 kilometre uzaklıktaki Bakımlı Mahallesi'nde “Hayvan Rehabilitasyon Merkezi” yapılması kararı aldı. Yaklaşık 400 hanenin bulunduğu mahalleye hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi yapılacağını öğrenen halk, karara tepki göstererek iş makineleriyle bölgeye keşfe gelen görevlilere engel oldu. Görevlilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda jandarma, zırhlı araç ve TOMA sevk edildi. Jandarma ekiplerinin halkı uzaklaştırmasının ardından keşif gerçekleşti.

“BARINAK YAPILMASINA KARŞI ÇIKIYORUZ”

Bakımlı Mahalle Muhtarı Hasan Demir, söz konusu merkezin yerleşim alanlarının dışında yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Celalettin Güvenç tarafından 750 dönümlük alan bize mera için tahsis edildi. Ardından Büyükşehir Belediyesi bu alanı istimlak etti. Mera olarak kullandığımız bu alana şimdi hayvan barınağını yapmak istiyorlar. Biz de buraya barınak yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bizim mahallemizde 400 hane bulunmaktadır. Burada bu barınak yapılırsa salgın hastalık, mikrop ve pis kokudan geçilmez. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda