Şanlıurfa’da grip vakalarında azalma yaşandı

Şanlıurfa'da grip vakalarında azalma yaşandı

Şanlıurfa’da, kış mevsiminde grip vakaları önceki yıllara göre büyük oranda düştü. Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Hamdi İnan, koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle grip vakalarının azaldığını söyledi. 

30 Ocak 2021 - 10:20 - Güncelleme: 30 Ocak 2021 - 10:25

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler, maske ve mesafenin yanında hijyen konusundaki hassasiyet, mevsimsel grip vakalarının da önemli oranda düşmesine yol açtı.

İNAN: TEDBİRLER GRİP HASTALIĞINI AZALTTI 
Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Hamdi İnan, konuyla ilgili BİHA’ya yaptığı açıklamada, ekim ayından itibaren grip mevsimi içerisinde olduğumuzu belirterek, “Dikkat ederseniz pandemi dönemi sürecindeyiz, pandemi dolayısıyla çok sıkı alınan tedbirler özellikle maske, mesafe, odaların havalandırılması ve hijyene dikkat edilmesi neticesinde mevsimsel grip diye nitelendirdiğimiz influenza hastalığında ciddi anlamda bir azalma söz konusudur.  Bu azalmanın nedeni koruyucu tedbirlerdir” dedi. 

“C VİTAMİNİNDEN OLUŞAN MEYVELERİ TÜKETİN”
“Günde 178 Bin test yapılmasına rağmen çok şükür 5-6 Bin arası Covıd hastalığıyla karşılaşılıyor” diyen Dr. İnan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Buda halkın çok iyi tarandığının ifadesidir. Bu tedbirlerle birlikte halkın hem sokağa çıkma yasakları hem kalabalık toplumlardan uzaklaşmış olmaları hem de diğer sebeplerden dolayı mevsimsel gripten ciddi anlamda azalma söz konusudur. Sezon öncesi 60 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan grip aşısı da, koruyucu olarak bu hastalığın azalmasına sebep olmuştur. 
C vitamininden oluşan meyvelerin tüketilmesi de mevsimsel gribi azaltmıştır. Ben halkımızın vücudunu koruyucu C vitamini almalarını, vücudun dengesini sağlayıcı yeşil yapraklı sebzelere ağırlık vermelerini tavsiye ediyorum. En önemlisi de maske, mesafe ve hijyen kurallarına da dikkat edilmesini özellikle istiyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...