Şanlıurfa’da ekmeğin kalitesine tepki gösterildi

Şanlıurfa'da ekmeğin kalitesine tepki gösterildi

Şanlıurfa’da, gramajı düşürülerek gizli zam yapılan ekmeğin kalitesi bir kez daha tartışılmaya başlandı. Vatandaşlar, öncelikle ekmeğin kalitesinin iyileştirilmesini istedi.

12 Eylül 2021 - 17:20 - Güncelleme: 12 Eylül 2021 - 19:29

Şanlıurfa Fırıncılar Odası tarafından somun ekmeğin fiyatı 1.50 TL’den 1.75 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca 170 grama sahip tırnaklı ekmeğin gramajı 150’ye, açık ekmeğin ise 150 gramdan 130’a düştü. Halk dilinde ‘gizli zam’ olarak bilinen gramaj düşüşü, uygulanmaya başlandı. Son 1 ayda un ve odun fiyatlarında yaşanan zam nedeniyle alınan bu karar, sosyal medyada vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Ekmeğin kalitesini eleştiren sosyal medya kullanıcıları, “Bizim derdimiz zam değil, ekmeğin kalitesidir. Ekmeğimiz kaliteli olsun, fiyatı önemli değil” diye tepkilerini dile getirdiler.

İŞTE SOSYAL MEDYADA EKMEKLE İLGİLİ YAPILAN BAZI YORUMLAR…  

İsa Güzel: Kaliteli 150 gram Ekmeğimiz Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun. Fırıncılar Oda Başkanı ve yönetimine selam olsun. Bu kaliteye ve bu gramaja Zam’ı bekliyoruz.

Mehmet Yetim: Türkiye'de en kalitesiz ekmek Urfa'da

Bu iddia değil, gerçektir.

Mahmut Nedim Polat: Oda başkanları aman kimse bize karışmasın tahtımdan oylamayayım modunda Allah’ın nimetini bile bize haram ettiler.

Selahattin Yıldız: Gramajını düşürdükleri yetmiyormuş gibi kalitesi de maalesef ekmeğin kalitesi çok kötü. Sıcak sıcak yedin yoksa bir süre sonra yenilmeyecek duruma geliyor.

Faruk Güzel: Ekmek 150 gr ama hafta sonları 140 130 gr bide böyle düşünün hafta sonları daha çok denetleme olması lazım kenar mahalledeki fırınların bazıları haftasonu gramajdan çalıyorlar

Nurullah Kozak: Allah affetsin ama ülkedeki en kötü yapılmış ekmek olabilir. Ekmeği alır almaz jet hızıyla eve koşmak lazım taş gibi oluyor yoksa. Allah rızası için birisi el atsın buna maya kullansınlar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda