Şanlıurfa’da cezaevindeki mahkumlar için kitap kampanyası

Şanlıurfa'da cezaevindeki mahkumlar için kitap kampanyası

Şanlıurfa’da bir kitapçı ‘Her Kitaplık Bir Cezaevini Kapatır’ sloganıyla başlattığı kampanyayla cezaevindeki mahkumlar için kitap desteği sağlanıyor.

26 Ocak 2021 - 11:20 - Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 11:52

Şanlıurfa’da bir kitapçı ‘Her Kitaplık Bir Cezaevini Kapatır’ sloganıyla başlattığı kampanyayla cezaevindeki mahkumlar için kitap desteği sağlanıyor. Vatandaşlar tarafından da büyük desteği sayesinden toplanan 500 kitap Hilvan Cezaevindeki mahkumlara gönderildi. Devam eden kampanya da yaklaşık 250 kitap ise, Eyyübiye Cezaevindeki mahkumlara gönderilecek.

Her insanın kitap okuması gerektiğini belirten ökul öncesi sınıf öğretmeni Tuğba Uçkan, “Her insanın okumaya ihtiyacı var. Çocuk olsun, büyük olsun, yaşlı olsun, mahkum olsun herkesin okumaya ihtiyaç duyar. Nazım kitap  evi mahkumlar için kitap kampanyası düzenlemiş. Vatandaşlar bu kampanyaya destek vermeleri gerekiyor” dedi.

Harran Üniversitesi öğrencisi ve Nazım Kitapevi çalışan Rukiye Kan ise, “Harran Üniversitesi öğrencisiyim. 6 yıldır Nazım kitap evinde kitap temin ediyorum. Nazım kitap evi, okullar için, mahkumlar için kampanyalar yapmaktadır. Bizim amacımız insanlara kitap aşina etmektir” şeklinde konuştu.

“Mahkumlar için kitap toplamaya devam ediyoruz”

Mahkumlar için düzenlediği kitap toplama kampanyasında büyük destek verildiğini belirten kitapçı Nazım Gökel, “6 yıldır Şanlıurfa’da kitapçılık yapıyorum. Bu işi severek yapıyorum. Kitap okumayı insanlara da sevdiriyorum. Şu anda da cezaevi mahkumları için kitap toplama kampanyası düzenliyoruz. Bizler yaklaşık olarak 500 kitabı Hilvan Cezaevine gönderdik. Şu anda da 200 -250 civarında kitap daha toplandı. Bu kitapları da Eyyübiye Cezaevine göndereceğiz. Bu şekilde çalışmalarımız devam edecek. Bu kampanyamız aslında bir kişiye sohbet ederken ortaya çıktı. Mahkum kişilerin temel ihtiyaçları olduğunu belirtiler. Ben de böyle bir ihtiyaçtan dolayı kitap toplama kampanyası düzenliyorum. Bizim büyük bir kitlemiz var. İnsanlar bize güveniyorlar. Kampanyamıza baya bir destek geldi. İnsanlarımız gerçekten çok duyarlı” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...