Sakıb Efendinin torunu Akan’dan Büyükşehir’e teşekkür

Sakıb Efendinin torunu Akan'dan Büyükşehir'e teşekkür

Şair Sakıb Efendinin Torunu Saliha Akan, Sakıb’ın Köşkündeki restorasyon çalışmalarını görünce duygulandı ve restorasyonu başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve ekibine teşekkür etti.

18 Eylül 2020 - 12:20 - Güncelleme: 18 Eylül 2020 - 12:42

İstanbul'da yaşayan ve fırsat bulduğunda atasının diyarı Şanlıurfa'ya gelen Şair Sakıb Efendinin Torunu Saliha Akan, dedesinin köşkünde mimariye uygun restorasyon ve çevre düzenlemesi başlatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Köşkte devam eden restorasyonu görünce bir anda duygulandığını kaydeden Akan, “İstanbul'da yaşıyorum. Şanlıurfa'ya her geldiğimde dedem Sakıb Efendi'nin Köşkünü ziyaret ediyorum. Bu kez geldiğimde oldukça memnuniyet verici bir durum ile karşılaştım. Daha önceki yıllarda bize üzüntü veren, evin orijinalinden uzaklaştırılmış halinin Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatlarıyla tekrar mimarisine uygun restore edilmesi gerçekten beni mutlu etmiştir. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Köşkün Şanlıurfa'daki önemine dikkat çeken Şair Sakıb Efendinin Torunu Saliha Akan, “Dedem Sakıb Efendi'nin Köşkü Urfa tarihinde önemli bir mekandır. Şair olan dedemin özellikle eserlerini yazmak için dinlenmeye çekildiği bu köşkte, ayrıca dönemin önde gelen isimleri musiki sohbetler yapmıştır. Umarım yakın bir gelecekte restorasyon tamamlanır ve eskisi gibi kültürel etkinliklere ev sahipliği yapar” diyerek sözlerine son verdi.

Ç

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda