Sağlıkçılar yıpranma payı ve seyyanen zam istiyor

Sağlıkçılar yıpranma payı ve seyyanen zam istiyor

​​​​​​​Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, “Şimdi yıprandığımız gibi geçmişte de çok yıprandık. Geçmişi kapsayan bir yıpranma payı, maaşlarımıza seyyanen zam istiyoruz” dedi.  

21 Mayıs 2020 - 10:20 - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 - 11:25

Kendi hayatlarını riske atarak, gece gündüz demeden, çocuklarını ve sevdiklerini arkalarında bırakarak hastalara hizmet etmek için koşan sağlık çalışanları koronovirüsün dünyayı etkisi altına aldığı bu dönemde oldukça yıprandı.

Türkiye’de birçok sağlık çalışanı bu virüs yüzünden hayatını kaybederken birçoğu da bu virüs nedeniyle hastalandı. Sağlık Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde sağlıkçıların çalışma koşullarını biraz olsun düzeltmek için yeni bir döner sermaye yönetmeliği değişikliğine gitti. Sağlık Bakanlığı tarafından bu adım atılırken, sağlıkçılar yeni bir talebi daha gündeme getirdi. 

YIPRANMA PAYI VE SEYYANEN ZAM

Sağlık çalışanlarıyla ilgili olarak 3600 ek gösterge ve döner sermayeden adil bir dağılım gibi beklentiler hala gündemdeyken bu kez Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, geçmiş dönemi de kapsayan bir yıpranma payı ve sağlık çalışanlarının maaşına seyyanen zam talebini dile getirdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yabir, “Şimdi yıprandığımız gibi geçmişte de çok yıprandık. Geçmişi kapsayan bir yıpranma payı, maaşlarımıza seyyanen zam istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...