Ramazan Bulut ile projeler hakkında söyleşi...

Ramazan Bulut ile projeler hakkında söyleşi...

Bu gün kendi alanında çok başarılı, herkesin yakından tanıdığı bir insanla Fotoğraf sanatçısı Ramazan bulutl’la okunması çok zevkli olacak bir röportaj yapacağız.

16 Temmuz 2020 - 11:47 - Güncelleme: 16 Temmuz 2020 - 11:55

Merhaba Ramazan bey. Urfa ilinde yaşayan bir fotoğrafçı olarak sosyal sorumluluk projeleri yapıyorsunuz. Öncelikle bireysel işletmelerde fazla görmediğimiz daha çok ziyade işletmelerin hazırladığı sosyal sorumluluk projeleriniz için sizi tebrik ederiz.

 

İlk sorumuzla başlayalım. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba. Adım Ramazan Bulut. Şanlıurfa’da fotoğrafçılık yapıyorum. Fotoğraf çekmek benim en büyük tutkum ve en büyük hayalimdi. Yıllardır fotoğrafçılık yaptığım için deneyimlerime güvenerek kendi markamı kurmak istedim. Bunun için kendi markamı genç yaşta kurdum. Çok şükür ki bunu bugün para kazanabileceğim bir mesleğe dönüştürdüm.

Peki, hangi tür fotoğrafları çekiyorsunuz?

Açıkçası hemen hemen fotoğrafçılığın her alanında çalışmayı çok seviyorum. Dış çekimler, düğün fotoğrafçılığı, hamile fotoğrafçılığı, doğum fotoğrafçılığı, doğum günü fotoğrafçılığı, baby shower fotoğrafçılığı, bekarlığa veda partisi fotoğrafçılığı, çocuk fotoğrafçılığı, mezuniyet fotoğrafçılığı ve kişisel çekim fotoğrafçılığı yapıyorum.

 

Sosyal Medyada çok bilinen bir fotoğtafçısınız. Ramazan Bulutû başarılan nedir?

Benim için fotoğrafçılık bir keşif ve gizem aracıdır. Yeni insanlarla ve yeni yerlerle etkileşime geçerek çeşitli şekillerde ilham buluyorum. Her insanın, yerin ve nesnenin onu bulmak için zaman ayırıp ayırmadığını anlatacak benzersiz hikayeleri vardır. Gerçek, dinamik ve çekici fotoğraflarla işinizi, çalışanlarınızı, kendinizi tamamen yeni bir ışık altında görmenizi sağlıyorum. İnsanların hikayelerini anlatmalarına, onları belgelemelerine ve geleceğe aktarmalarına yardımcı oluyorum.

Yenilikçi ve özgün profesyonel bir fotoğrafçıyım. Çeşitli işletmeler, aileler ve bireylerle çalışıyorum. Fotoğraflarımla dikkat çekici hikayeler anlatmaya ve her seferinde parlak kalitede görüntüler sunmaya çalışıyorum. İşim insanları düşünceli, yaratıcı ve anlamlı bir şekilde birbirine bağlıyor.

Düğün fotoğrafları çekmeyi çok seviyorum. Ben bir insanım ve çiftlerle yakın çalışmaktan ve karakterlerinin özünü yakalamaktan zevk alıyorum. Bir çiftin fotoğrafını çekmek söz konusu olduğunda, onları yönlendiren aşk ve duygu için dış görünüşün ötesine bakarım. Her çiftin farklı kişilikleri olduğu için farklı bir aşkı ve iletişimi vardır. Bu da her fotoğraf çekimini yeni ve eşsiz kılar. Eğlenceli ve spontane bir atmosfer ve her anı ve her ayrıntıyı sanatsal ve doğru bir şekilde ileten bir resim koleksiyonu yaratmaya çalışıyorum. Düğün fotoğrafçılığındaki uzun yıllara dayanan deneyimim sayesinde, bir çift olarak kim olduğunuzu ve bunu hayatınızdaki en önemli anı yapan şeyin hikayesini anlatmaya yardımcı olacak yaratıcı bir süreç geliştirdim.

Bunun dışında bir bebeğin dünyaya gelme yolculuğunu ve o heyecanı belgelemeyi çok seviyorum. Bu doğal mucizeyi fotoğraflamak harika bir duygu.

 

Biraz da heyecan verici sosyal sorumluluk projelerinizden bahsedelim. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

Açıkçası küçük bir işletme olduğum için böyle bir projeyi nasıl yapabileceğimi bilmiyordum ama bir şekilde yapmak istiyordum. Çünkü insanlara yardımcı olmayı çok seviyorum.

Covid-19 virüsü ortaya çıktığı zaman bu sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye karar verdim. Bu süreçte sağlık çalışanlarımız çok büyük bir fedakarlık ve azimle dünya çapındaki bu öldürücü virüse karşı savaş açtılar. Onların bu büyük fedakarlığı bana ilham verdi. Böylece ilk sosyal sorumluluk projemi başlattım. Haziran-Temmuz-Ağustos ve Eylül 2020 tarihleri arasında evlenecek olan Sağlık çalışanları arasından 5 çiftimize dış çekimi hediye edeceğiz ve ücret almayacağız.

Bunun dışında Şanlıurfa’da yaşayan down sendromlu çocuklarımızı mutlu etmek amacıyla Ekim-Kasım aylarında onlara ücretsiz fotoğraf çekimi hediye edeceğiz. Bir çocuk değişirse bir dünya değişir sloganıyla bu sosyal sorumluluk projesini yapmaya karar verdik.

Son olarak Yemyeşil Urfa projemizle, yaşadığımız şehre olan vefa ve sorumluluk duygumuzu gösteriyoruz. Ramazan Bulut fotoğrafçılık olarak Urfa’da fidan diken çiftlerimizin nişan dış çekimi ve düğün dış çekiminde yüzde 40 indirim uyguluyoruz.

 

Peki bu sosyal sorumluluk projelerinin devamı gelecek mi?

Tabii, gelecek. Bu projelerden sonra şehitlerimizin aileleri ve yakınları için düğün dış çekimleri hediye edeceğiz. Ayrıca lösemi hastası olan çiftlerimize düğün dış çekimleri hediye edeceğiz. Son olarak huzurevinde yaşayan yaşlılarımızı mutlu etmek için onlara kişisel fotoğraf çekimleri armağan edeceğiz.

Hazırlayan, Kevser YILMAZ

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Abdurrahman kan
    3 yıl önce
    Sektöre hızlı giriş yapmış 250..Sektöre hızlı giriş yapmış 250-300₺ çekim yapanlara karşı olmuş kendi a***ında en şyisi olmayı şsteyen ve aynı zamanda sürekli gelişim içinde olan bir fotoğrafçısınız takşp ettiğim kadarıyla insanlardan yardım almadan kimseden epitim almadan buralara geldiniz gerçekten bravo insanlar kendi mesleğini yapmayıp sizden sonra çom fotoğrafçı olmaya başladı gerçekten örnek alınacak birisini
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...