Patlayıcı ele geçirildi!

Patlayıcı ele geçirildi!

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışma ile eylemlerde kullanılacağı öğrenilen çok sayıda mayın ile patlayıcı ele geçirildi.

18 Haziran 2020 - 16:14

PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütünün yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince istihbari çalışmalar yapıldı.

Çalışmalar kapsamında Telabyad ve Ayn-El-Arab (Kobani) bölgesinde bulunan PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensuplarının, nevi belli olamayan silah, mühimmat ve patlayıcı maddeleri Akçakale ilçesi sınır hattına getirerek ormanlık alanda gizleyecekleri, milis-işbirlikçi şahıslar aracılığıyla örgüt mensuplarına ulaştırarak sansasyonel eylem yapacakları yönünde bilgiler elde edildi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen ekipler, yaptıkları operasyon sonucu menfezin giriş ve çıkışına yerleştirilmiş vaziyette; 2 adet anti- tank mayını, 2 adet anti- personel mayını, 1 adet mayon kutusu içerisine yerleştirilmiş EYP düzeneği, 1 adet klima tüpü içerisine yerleştirilmiş EYP düzeneği, 3 adet yönlendirilmiş patlayıcı, 1 adet fabrikasyon yapımı anti-tank basma düzeneği, olmak üzere toplam 68 kilogram patlayıcı madde ele geçirdi.

Olay ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...