O belgeler parayla mı satılıyor? İşte yanıtı

O belgeler parayla mı satılıyor? İşte yanıtı

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl ve nereden alınır? diye vatandaş arama motorlarından sorgularken, ortaya bir iddia atıldı ki akıllara durgunluk veriyor. Konuyu meslek odaları kısa sürede yalanladı.

27 Aralık 2020 - 14:49 - Güncelleme: 27 Aralık 2020 - 16:10

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişilerin kısıtlamadan muaf olacağı açıklandı.

Peki, sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgesi nasıl alınır? derken parayla belge aldıkları iddia edildi ve bu iddialar sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

Şanlıurfa’da sosyal medyada paylaşılan bir bilgide şunlar yer alıyor:

“Şanlıurfa Valisinin dikkatine. Esnaf Dernekleri para karşılığı esnaf olmayanlara sokağa çıkma yasağında serbestçe çıkabilsinler diye izin belgesi satıyorlar. Şu anda başta fırıncılar ve tatlıcılar, lokantacılar Derneğinde kuyruk oluşmuş” ifadeleri yer alıyor.

Bu arada, Fırıncılar Odası Başkanı ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mehmet Emin Karaatlı gazetemize açıklamada bulundu.

“Bilgi edinmeden karalamayı üzülerek açıklama yapmak zorunda kaldığımızı ifade ederek, ben kendi odalarımız adına verdiğimiz belgeler izin belgesi değil. Sadece esnaf olduğuna dair kimlik olduğunu onu da ücret karşılığı değil çok cüzi matbaa ücreti olarak matbaaya verdiriyoruz. Kuyruk falanda oluşmuyor. Kimlik verdiklerimiz de dışarı çıkma yaşı tutuyor mu, tutmuyor mu, dışarı çıkma şartlarına uyuyor mu, uymuyor mu, oda denetçilerin görevi. Biz odalar izin belgesi verme yetkisine sahip değiliz. Keşke bize sorsalardı doğruyu anlatırdık. Maalesef biz çamur atmaya çok meraklıyız maksat yazdıkları okunsun da (adam köpeği ısırmış haberi misali) ağzı olan konuşuyor, akıllı telefonu olan yazıyor ne diyelim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda