Milletvekili Tanal: Urfalılardan özür dileyin

Milletvekili Tanal: Urfalılardan özür dileyin

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel’in yazısına tepki gösterdi. Tanal, “Şanlıurfalılardan özür dileyin” dedi.

05 Ekim 2020 - 12:22

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel'in bu yazısına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından Sabah Gazetesi yazarını eleştiren Tanal şöyle dedi:

“AKP'nin gazetesi Sabah’ın yazarı Mevlüt Tezel, Şanlıurfa’daki elektrik tartışması, DEDAŞ gerilimine ilişkin değerlendirmemi bağlamından koparmış, hedef saptırmış. Mesele tamamen ‘kaçak elektrik’ ekseninde yorumlanmış, Şanlıurfalılar, Güneydoğu halkı töhmet altında bırakılmış. El insaf! Aylardır Şanlıurfalı, Mardinli çiftçiler yüksek faturalar, elektrik kesintileri nedeniyle feryat ediyor. Madem Şanlıurfa’daki elektrik sorunu, tamamen kaçak elektrik kullanımıyla ilgili, neden iktidar çözüm konusunda söz verdi? Neden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın #DEDAŞ ve çiftçilerle bir araya gelip bir yol haritası çizileceği açıklandı? Sabah gazetesi yazarının bu yazısı, DEDAŞ’ın arkasındaki gücün AKP iktidarı olduğunun göstergesidir. Tek taraflı olarak DEDAŞ’ın avukatlığını üstleneceğinize önce meseleyi anlayın. Bizim kaçak elektrik savunuculuğu yaptığımız yok. Ortada varsa bir haksızlık ve yanlış, hukuka uygun bir vaziyette düzeltilmesini istiyoruz. Şanlıurfalılardan özür dileyin.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...