Merak Akşener: Tarihe not düşüyorum dedi ve...

Merak Akşener: Tarihe not düşüyorum dedi ve...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle her şeyin kötüye gittiğini ve Erdoğan'ın belediyecilik perspektifiyle yönettiğini belirten Akşener, "Sayın Erdoğan hep kendi partisinin 10 puan önünde yer alırdı. Tarihe not düşüyorum sayın Erdoğan gelecek seçimde Cumhurbaşkanı olamayacak" dedi.

25 Haziran 2020 - 16:18

Yeni bir çalışmaları olduğunu ve 6 aiçinde parlamenter sisteme dönüşün mümkün odluğunu söyleyen Akşener, "Sonrasında kurumların ve kuralların geçerli olduğu, bu ada yürütmenin tekmelendiği bir sistem… Burada kuvvetler ayrılığı esas olacak. Bürokrasinin siyasetçi üzerinde bir kılıç gibi görülmediği bir sistem mümkün" ifadelerini kullandı.

Karar TV canlı yayında Elif Çakır, Taha Akyol ve İbrahim Kahveci’nin sorularını yanıtlayan Akşener, Erdoğan’ın hala meselelere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı perspektifiyle baktığını ifade etti. Akşener şunları söyledi:

"Kurumlar birer birer çöküyor"

"Sayın Erdoğan’ın en sevdiği kelime ‘Kolay’dır. Bu, belediyecilik anlayışından geliyor. Sayın Erdoğan’ın çıraklık döneminde Kemal Derviş’in programına uyduğu için çok rahat geçti. Ama kalfalık ve ustalıkta öldük. Kalkınma programı oluşturulmadı. Para bol, borçlanabiliniyor. Belediye başkanı üretimi teşvik etmek için kooperatif kurabiliyor. Tarımla ilgili zerre fikri olmadığı için her şeyi ithal eder olduk. Zaman içinde bürokrasi o kadar siyasallaştı ki fikrini söyleyemez oldu. Osmanlı’dan beri gelen devlet hafızası gitti. Kurumların birer birer çöktüğünü görüyoruz. Dostum Putin, dostum Trump… Bireylerin dostlukları iyidir ama yöneticilerin dostlukları iyi değildir. Bu bütün hafızaları ortadan kalkıyor. Kurumsallık bir kurallar bütünüdür. İçinde ahlak ve şeffaflık vardır. Kolay kolay yolsuzluk yapamazsınız."

"6 ay içinde parlameter sisteme dönülebilir"

İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener acıklamaının sonunda, "Şu anda bir çalışmamız var. Adı ‘Bilgi ekonomisine geçiş ve dijital dönüşüm programı’ Bunun için de veri merkezlerinin kurulması, gençlerin tarıma kayması için bir süre Bağ-Kur primlerinin ödenmesi, üretici kooperatiflerinin etkin bir şekilde kullanılması, tarımın stratejik ürünlerinin tespit edilmesi… Bunun için geniş bir lansman yapacağız. Önce parlamenter demokrasiye döneceğiz. Biz buna çalıştık, 6 ay gibi bir sürede dönülebiliyor. Önce parlamenter demokrasiye döneceğiz. Biz buna çalıştık, 6 ay gibi bir sürede dönülebiliyor. Sonrasında kurumların ve kuralların geçerli olduğu, bu ada yürütmenin tekmelendiği bir sistem… Burada kuvvetler ayrılığı esas olacak. Bürokrasinin siyasetçi üzerinde bir kılıç gibi görülmediği bir sistem mümkün." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...