Maske ve sosyal mesafeli barış

Maske ve sosyal mesafeli barış

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga 3 yıl sonra barışla sonuçlandı.

09 Temmuz 2020 - 11:26

Bozova’nın  Arıkök kırsal Mahallesinde bir araya gelen her iki ailenin büyükleri, kan davasını dualar eşliğinde Kuran-ı Kerimin altından geçerek barışla sonuçlandırdı.Barışa el uzatan Gül ve kalay aileleri maske takıp sosyal mesafeyi kuruyarak selamlaşıp barıştılar

Kanaat önderlerinin öncülüğünde Barış programına kan davalı iki ailenin yakınları katıldı. Mahalleye gelenlere korona virüs nedeniyle maske dağıtılarak dezenfektan verildi.

Barışa el uzatan ölen İsmail Gül’ün babası Abdullah Gül, Allah’ın kimseye evlat acısı yaşatmaması temennisinde bulundu. Ailelere ve yetkililere de seslenen Gül, gençlerin uyuşturucu illetinden uzak tutulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Şanlıurfa’nın Bozova ilçe merkezinde uyuşturucu bağımlısı 3 arkadaş arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıkmıştı. Kavgada 22 yaşındaki İsmail Gül hayatını kaybederken 1 kişi ise yaralanmıştı. Cinayeti işlediği belirlenen Mikail Kalay, polis tarafından yakalandı ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kavga sonrası Gül ve Kalay aileleri arasında kan davası başladı. Kan davasının başka kişilerin ölümüne neden olmaması için bölgenin kanaat önderleri devreye girdi. İkna çalışmalarının ardından iki aile davayı sonlandırmaya karar verdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda