SEÇİM YARIŞI BAŞLADI...


Erken ve hızlı bir seçim trafiğinin içine girmiş bulunmaktayız.

Ülke genelinde  ve yerelde siyasetin içinde olan olmayan herkes gibi çok ani alınan bu erken seçim kararı bizleri de şaşırttı. Yıl sonunda bir erken seçim beklentisi siyaset ve gazeteciler tarafından öngörülsede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim isteminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sonrasında yapılan basın açıklamasıyla 24 Haziran 2018'de tarihlenen erken seçim kararı memleketimizde de renkli görüntülere sahne olacağa benziyor.

 

24 Haziran Erken seçimine pekte hazır görünmeyen partilerin planlarında hızlı kararlar ve manevralar almaları halen devam ederken İYİ Parti'ye katılan 15 CHP'li vekilden sonra İYİ Partinin erken seçime girme hakkı kazanmaları ve her gün yaşanan yeni gelişmeler ve ittifak arayış çalışmalarıyla - söylemleriyle yaşanan siyaset trafiği vatandaşın zaten karışmış aklını iyice bulandırma çalışmaları devam ediyor.

 

Yerelde özellikle Ak Parti'ye başvurularda peş peşe açıklanan aday adayları devam ederken Belediyeler, Kamu kurumları ve STK'larda ismini açıklamak üzere olan adaylarından da hareketlilik devam etmekte. Bu hengamenin içerisinde birde mecburen kurumlardaki görevlerinden istifa etmesi gereken aday adaylarından boşalacak olan koltuğa bir görevli tayin etmekte zor oluyor haliyle. Çünkü siyasileri ve bürokratları memnun etmek zaten çok zor, her söz sahibinin o koltuğa düşündüğü isim diğerinki ile çelişebiliyor. Burası Urfa aşılması gereken yol çok uzun, buna mukabil vaktimizde hulkumuzda hep çok dardır.

 

Pek yakında reklamlarını bilboardlarda, TV'lerde ve çeşitli medya alanlarında göreceğimiz aday adayları kendilerini tanıtacak, vaatlerini sıralayacak... ülke menfaati, memleket sevdası, partinin neferleri,  hizmet, nimet vs. bahsedecekler ve sonrası...

Evet sonra bir gün gelecek aday listelerinde kendini göremeyenlerden bazıları sanki ihanete uğramış gibi hissedecekler kendilerini, kimisi küsecek, kimisi kızacak parti değişecek gibi gibi. 

Bilirsiniz Urfa'da her aday adayı kendisini garanti aday görür, niye mi çünkü muhabbeti edilmiş, eli sıkılmış, gönlü hoş edilmiş, belkide teklifini kırmak istememişler daha önceden. Yani bu kadarı yetiyormuş gibi aday olmaya sanki. Amaç gerçekten hizmet ise seçime katılabilecek 10 siyasi partinin olacağını hatırlatmak lazım.

Yinede büyük konuşmayalım, derler ya; balonlar, bize içi boş şeylerinde bazen yükselebileceğini hatırlatır.

 

Umarım bu seçim yarışında Şanlıurfa aday adayı rekorumuzu egale etmekten vazgeçer, gerçekten yeterliliği bulunan, memlekete faydası olabilecek liyakat sahibi kişilerden oluşacak aday profilleri ile adaleti, demokrasiyi, nezaketi, çoğulculuğu ve memleket meselesinin konuşulduğu bir seçim süreci yaşarız.