Lübnan’daki patlamada ölü sayısı artıyor

Lübnan'daki patlamada ölü sayısı artıyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde büyük bir patlama meydana geldi. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre; Beyrut Limanı'ndaki patlamada 70 kişi öldü, 3 bin 700 kişi yaralandı.

04 Ağustos 2020 - 22:09 - Güncelleme: 05 Ağustos 2020 - 00:32

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut'taki patlamada ilk belirlemelere göre 70 kişinin öldüğünü, 3 bin 700 kişinin yaralandığını belirtti. Yerel medyada ise ölü sayısının açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu ileri sürüldü. Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi.

PATLAYICILARIN BULUNDUĞU DEPO İNFİLAK ETTİ

İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine kısa sürede ulaştı. Helikopterlerin de yangına müdahale etmek için havalandığı görüldü. Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi

ESKİ BAŞBAKAN'IN EVİ HASAR GÖRDÜ

Nedeni henüz kesin olarak belirlenemeyen patlamayla birlikte çevredeki binalarda da hasar oluştu. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, çok sayıda kişi de yaralandı.

Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, eski başbakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği belirtildi.

Patlama nedeniyle hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nde büyük hasar oluştu.

70 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 70 kişi hayatını kaybederken 3 bin 700 kişi ise yaralandı. Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi.

LÜBNAN BAŞBAKANI: SORUMLULAR HESAP VERECEK

Lübnan Başbakanı Hasan Diab, yaptığı açıklamada "Lübnan'da bugün yaşanan felaketin sorumlularından hesap sorulacak" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...