LGS öncesi Milli Eğitim’den açıklama geldi

LGS öncesi Milli Eğitim'den açıklama geldi

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü LGS’ye girecek öğrenciler ile görevli öğretmen ve personelin sağlığı için çeşitli önlemler alındığını açıkladı.

01 Haziran 2020 - 15:40 - Güncelleme: 01 Haziran 2020 - 16:09

20 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak sınavda, Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla sınava gelen öğrencilere, velilere ve görevli personele okul idareleri tarafından dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz maske dağıtımı yapılacak. Bu çerçevede Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de LGS’ye girecek öğrenciler ile görevli öğretmen ve personelin sağlığı için çeşitli önlemler alındığını açıkladı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, konuyla ilgili açıklamasında, “Velilerimiz müsterih olsun. Çocuklarımız için her türlü tedbiri aldık. Sınava gelen öğrencilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacak. Okullarımız sınavdan önce dezenfekte edilecek. Her sınıfa bir dezenfektan konacak. Öğrenciler okul önünde bekletilmeden sosyal mesafe kurallarına uyularak sınıflarına alınacak. Birinci oturumdan sonra her öğrenciye birer maske daha verilecek. Bunun için müdürlüğümüze bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz ile Bilim Sanat Merkezimizde üretilen 234 bin 330 adet cerrahi maske, 5 bin 512 litre el dezenfektanı, 7 bin 330 adet yüz siperliği 2 bin 202 litre yüzey dezenfektanı sınava girecek öğrencilerimiz ile öğretmene personelin kullanımına sunacağız. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek onlara yardımcı olacak. Ben ve ekibim de sahada olacağız. Siperlikleri ise sınavda görevli öğretmenlerimize vereceğiz” dedi.

Sınavda, birinci oturum sonunda verilecek arada öğrencilerin, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabileceği, öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacağı, öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyeceği o nedenle velilerin, öğrencileri okulun önüne bıraktıktan sonra beklememeleri, sınav bitiminde gelip öğrencileri alabilecekleri öğrenildi.

Öğrencilerin mağdur olmamaları için sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (bu sınavda fotoğrafsız kimlik belgeleri geçerli sayılacak) ile en az 2 adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurması gerekiyor. Kendi okullarında sınava girecek öğrenciler, sınava girecekleri salon ve sıra bilgilerini 10 Haziran 2020 tarihinden sonra e-okul üzerinden öğrenebilecek. Sınav giriş belgeleri okul idareleri tarafından çıkartılıp onaylandıktan sonra öğrencilerin sınava gireceği sıranın üstüne konulacağından öğrenciler sistemden hangi salon ve sırada gireceklerini sistemden kontrol etmeleri yeterli olacak, giriş belgesinin çıktısını almaları gerekmeyecek. Okulda kantinlerin açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrenciler istemeleri halinde su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...