Kuveytli hayırseverlerden Suriye’ye destek

Kuveytli hayırseverlerden Suriye'ye destek

Kuveyt Uluslararası AlRahma Derneği, 5 tır insani yardım malzemesini, Telabyad’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere AFAD’a teslim etti.

21 Ekim 2020 - 13:00 - Güncelleme: 21 Ekim 2020 - 14:42

ATAA İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Kuveyt Uluslararası AlRahma Derneği (Rahme El Alemiyye Cemiyeti) tarafından hayırseverlerin desteğiyle temin edilen 5 tır insani yardım malzemesi, Telabyad’daki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) teslim edildi.

Toplam 800 bin TL tutarında olduğu öğrenilen, içerisinde 100 ton un, 1000 adet gıda kolisi, 500 adet okul çantası, 500 adet çocuk yiyecek paketi ile 2 bin paket ekmekten oluşan insani yardım tırları, Akçakale Gümrük Kapısındaki işlemlerin ardından Telabyad’a geçirildi.

Yardım malzemelerinin AFAD’a tesliminde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveytli hayırseverlerin bugüne kadar Suriyeli mazlumlar için önemli bağışlarda bulunduklarını hatırlatarak, insani yardımların sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

ATAA İnsani Yardım Derneği Başkanı Usame Şedun ve Al Rahma Derneği Başkanı Velid Ahmed El Suveydi ise Suriye’deki insani dram karşısında sessiz kalmayan Türkiye’ye teşekkür ederek, ülkelerindeki hayır sahiplerinin bağışlarını sekiz yıldan bu yana bölgeye ulaştırmaya devam ettiklerini ifade ederek, destek ve katkılarından dolayı Vali Abdullah Erin’e teşekkür etti.

Teslimattan sonra Telabyad’a geçirilen 5 tır insani yardım malzemesi, AFAD aracılığıyla, Telabyad Mahalli Meclisi nezaretinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başladı.

Bağışlanan 100 ton un ile Telabyad Mahalli Meclisine bağlı 13 fırında 1 milyondan fazla ekmek üretilerek, Telabyad halkına dağıtılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...