Kurban Bayramı için toplandılar...Urfa için alınan kararlar

Kurban Bayramı için toplandılar...Urfa için alınan kararlar

2020 yılı Kurban Hizmetleri İl Komisyonu Toplantısında Kurban Bayramında dikkat edilmesi gereken hususlar ve uyulması gereken kurallar masaya yatırıldı.

09 Temmuz 2020 - 10:20 - Güncelleme: 09 Temmuz 2020 - 10:24

Şanlıurfa Valiliği 2020 yılı Kurban Hizmetleri İl Komisyonu Toplantısını dün İl Müftülüğü binasında gerçekleştirdi. Toplantı, Vali Yardımcısı Adem Ünal’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Müftüsü Mehmet Taştan, merkez ilçe müftüleri ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda Şanlıurfa Vali Yardımcısı Adem Ünal 31 Temmuz’da idrak edilecek Kurban Bayramında ibadet maksadıyla kurban kesecek vatandaşların bu görevini ifa ederken kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmeleri konusunda tüm kurum ve kuruluşların üzerlerine düşen görevleri titizlikle yerine getirmelerini istedi. Özellikle bu yıl koronavirüs nedeniyle daha dikkatli olunmasını gerektiğini bildirdi.

İl Müftüsü Mehmet Taştan ise Kurban Hizmetleri İl Komisyonu Toplantısının İl Müftülüğünde yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek başta Vali Yardımcısı Adem Ünal olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini dile getirdi. Müftü Taştan, alınan tedbirlere, sağlık kurallarına ve çevre temizliğine riayet etmenin dini gereklilik olduğunu ve kurallara uyulduğu takdirde sağlıklı kurban kesim süreci yaşanacağını temenni etti. Toplantıda kurban kesim sürecinde uyulması gereken kurallar maddeler halinde yazılarak başta Vali Yardımcısı Adem Ünal olmak üzere, toplantıya katılan kurum temsilcileri tarafından imzalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda