Kovid-19 kriterlerine göre Urfa düşük riskli il oldu

Kovid-19 kriterlerine göre Urfa düşük riskli il oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre, Şanlıurfa düşük riskli (mavi) iller arasında yer aldı.

01 Mart 2021 - 23:00 - Güncelleme: 01 Mart 2021 - 23:08

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, illerin Kovid-19 risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığını duyurarak, “Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre, normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Paylaşılan haritada Şanlıurfa’nın düşük riskli (mavi) kategorisinde yer aldığı görüldü. Şanlıurfa’ya komşu olan Adıyaman’ın çok yüksek riskli (kırmızı) iller arasında, Gaziantep’in ise orta riskli (sarı) grupta yer alması dikkat çekti.

 

Düşük riskli iller

Haritaya göre Şanlıurfa’nın yanı sıra Uşak, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde yer aldı.

Orta riskli iller

Ankara, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) grupta yer aldı.

Yüksek riskli iller

İstanbul, İzmir Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Çok yüksek riskli iller

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller arasında yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda