Korona virüs aşısı yapılan kadından haber var

Korona virüs aşısı yapılan kadından haber var

Korona virüs aşısının denendiği ilk kişiler olan 44 yaşındaki Jennifer Haller ve Neal Browning, aşının etkilerini anlattı. Haller, aşının ardından kendisinde bir yan etki görülmediğini belirtti.

26 Ağustos 2020 - 12:39

Dünyada koronavirüs aşısının denendiği ilk kişiler olan 44 yaşındaki Jennifer Haller ve Neal Browning, aşının etkilerini anlattı.

16 Mart'ta Seattle'da yaşayan Jennifer Haller, ABD'de deneysel aşı enjekte edilen ilk kişi olmuştu. Haller, "Şimdi geriye dönüp baktığımda, bunun gerçekten ne kadar önemli olduğunu anlıyorum" diye konuştu.

Habertürk'ün ABC11'den aktardığı habere göre, bir başka aşı gönüllüsü olan Neal Browning ise "Başlangıçta bazı endişelerim vardı. Bunun daha önce hayvanlar üzerinde test edilmediğini biliyordum. Hem ilk insan hem de ilk hayvan denemesiydi. Her gün, ilk enjeksiyondan bir hafta sonra o noktaya ilerlerken, neler olup bittiğine dair kendimi daha da güvende hissettim" dedi.

"OMUZ AĞRISI DIŞINDA YAN ETKİSİ YOK"

Neal Browning ve Jennifer Haller, aşının enjeksiyon bölgesinde hafif omuz ağrısı dışında hiçbir yan etkisi olmadığını söyledi.

Haller, "Kendimi harika hissediyorum, bende yan etki olmadı" dedi.

Haller ve Browning'e tekrar gönüllü olup olmayacaklarını sorulduğunda Haller, "Evet, kesinlikle" yanıtını verdi. Neal Browning de tekrar aşı gönüllüsü olabileceğini dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...