Kimse uyarılara uymuyor...Koronaya inat balık istifi yolculuk!

Kimse uyarılara uymuyor...Koronaya inat balık istifi yolculuk!

Koronavirüs nedeniyle ayakta yolcu taşınmanın yasaklandığı Şanlıurfa'da bazı otobüslerde kural ihlali yapılarak fazla yolcu taşındığı görüldü. Otobüs duraklarında daha fazla beklemek istemeyen yolcular seferlerin sıklaştırılmasını istedi.

22 Haziran 2020 - 23:40 - Güncelleme: 23 Haziran 2020 - 09:26

Günde ortalama 25 pozitif vakanın görüldüğü Şanlıurfa'da toplu taşımada koronavirüs yasakları hiçe sayılıyor.  

Virüsün en çok yaygınlaşma riskinin bulunduğu toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşınması İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yasaklandı. Ancak özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde sefer sayılarının kısıtlı olduğu hatlarda kural ihlallerinin yapıldığı görüldü. 

Bu akşam kural ihlali amatör bir kameraya yansıdı. Devteşti güzergahına yolcu taşıyan 63 H 0030 plakalı 22A No'lu otobüs hattında yasağa rağmen ayakta yolcu taşındığı görüldü. Dakikalarca durakta bekleyen bir yolcu da yaşadıkları mağduriyete tepki göstererek kendini otobüsün önüne attı ve o anları videoya kaydetti. 

Bu arada, bazı yolcuların ise şoförlerin uyarılarına rağmen ayakta yolculuk yaptıkları, duraklarda koltuk sayısından fazla yolcu alamayacağını söyleyen şoförlere de yolcular tarafından tepki gösteriliyor. Özellikle saat 17.00 ile 20.00 arasında duraklarda yolcu sayısının fazla olduğu görülüyor. Vatandaşlar otobüs seferlerinin artırılmasını talep etti.

 
SEFER SAYISI ARTIRILACAK MI?

Öfkeli yolcu şoföre "Üstğmden geç" diye bağırırken şoförün ise öfkeyle yolcu bildirmeye devam ettiği ve yasağa rağmen güzergahına doğru hareket ettiği görüldü. 
Yolcular dakikalarca otobüs beklememek için adeta ölümüne yolculuğu göze alırken, hat seferlerinin sıkılaştırılarak mağduriyetin önüne geçilmesi istendi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda