Karaköprü’deki aile için yeni destek geldi

Karaköprü'deki aile için yeni destek geldi

Şanlıurfa'da anneleri tarafından terk edilen 8 çocuk için Rahmet Derneğinden sonra Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de harekete geçti.

06 Ocak 2021 - 16:00 - Güncelleme: 06 Ocak 2021 - 16:17

Karaköprü İlçesi Akbayır Mahallesi Kristalpark Sitesi yanında yaşayan Suriyeli yoksul aile için yeni bir destek daha geldi.

Anneleri tarafından terk edildikleri öğrenilen en küçüğü 1,5 en büyüğü 13 yaşındaki toplam 8 çocuk soğuk kış günlerinde halısız, kıyafetsiz, çoğu zaman aç bir yaşam mücadelesi verirken, konunun haber olması üzerine harekete geçildi.

Şanlıurfa Rahmet Derneğinin ardından Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aileye ulaştı.

Uzman personeller tarafından ziyaret edilen aileye öncelikle psikososyal destek hizmeti verilirken, aile için uygun sosyal hizmet modelleri belirlenerek gerekli çalışmaların başladığı bildirildi.

Mağdur aile Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü tarafından Şanlıurfa Valiliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına ziyaret edilirken, eşinin evi terk etmesinin ardından çocuklarına hem anne hem de baba olmaya çalışan baba ve çocuklar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ile görüştü.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu aile için ekipler derhal harekete geçerek çocuklar için koruma tedbiri alırken ailenin şu anda kaldığı ve yaşamaya elverişli olmayan hane derhal boşaltılarak ailenin sağlıklı koşullarda yaşamasını sürdürebileceği bir ev düzenlenmeye başlanmıştır.

Yine aile bütünlüğünü sağlamak ve aileyi sosyal, ekonomik ve psikolojik açıdan desteklemek üzere Müdürlükçe sunulan hizmet modellerinden uygun olan hizmetlerin belirlenmesi için gerekli çalışmalar hızla yürütülmektedir. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve paydaş kuruluşlarca da ailenin desteklenmeleri için gereken koordinasyon sağlanmıştır. Müdürlüğün ve ilgili kuruluşların tüm iletişim kanalları hakkında bilgilendirme sağlanarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmuş olup ailenin düzenli takipleri titizlikle yapılmaya devam edilecektir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda