İzmir’deki saldırıya Şanlıurfa’dan sert tepki

İzmir'deki saldırıya Şanlıurfa'dan sert tepki

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıya ve partili Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepki gösterdi. Faillerin ve arkasındaki güçlerin yakalanarak gerçek adalet önünde hesap verilmesi talep edildi.

18 Haziran 2021 - 14:20 - Güncelleme: 18 Haziran 2021 - 14:24

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Karakoyun İş Merkezi’nde bir araya gelerek, İzmir’de HDP’ye yönelik saldırıyı kınadı. Kalabalık adına açıklamayı yapan Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Eş Başkanı Mahmut Binici, Türkiye’nin sermaye-devlet-mafya sarmalında devam eden kirli ilişkilerin ve iddiaların ortaya saçıldığı kritik bir süreçten geçildiğini belirterek, “Son günlerde yoğun şekilde iktidar ve devlet içerisinde görev yapan, Susurluk sürecine ve öncesine kadar birçok isme uzanan mafya-çete ilişkilerine, uyuşturucu ticareti iddialarına, kamu gücünü iktidar mensuplarının da içinde olduğu rant kavgasından pay elde etmek amacıyla kullanmaya, hukuk dışı kirli işler ve ilişkilerin ortalığa saçılmış haline şahit oluyoruz” dedi.

"HER TÜR KARANLIĞIN DUVARI YIKILACAK"

Sermaye düzeninin bütün yönleri ile çürüdüğünü ve çöküşe geçtiğini vurgulayan Binici, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sömürü, yolsuzluk ve mafya/siyaset cenderesinde yıllardır işçiler, emekçiler, kadınlar ve gençler ezilmekte, baskı ve sindirme politikaları ile karşı karşıyadır. Açıktır ki sermaye sınıfının, tek adam rejiminin denetimine giren yargının bu çürümüşlüğün, hukuk dışı ilişkilerin üzerine gitme “niyeti” yoktur. Türkiye bu karanlık ilişkilerle anılmak ve bunun bir parçası olmak zorunda değildir. Emek, demokrasi, laiklik ve barıştan yana olan tüm kesimler olarak her gün sosyal medyada bu filmi izlemek zorunda değiliz. Artık dur demenin tam zamanıdır. Bu çürümüşlüğe, devlet-sermaye-mafya-tarikat düzenine karşı emekten yana, laik ve demokratik bir Türkiye, barış içinde bir arada yaşam için mücadele etme, sorumlulardan hesap sorma zamanıdır. Düşlediğimiz ülke ve dünyayı kuracak tek şey de emekçilerin, halkın birlikte, örgütlü mücadelesidir. Herkesi bu mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Mafyanın, çetenin, tarikatın ve her tür karanlığın merkezine yerleştiği bu düzenin tuğlasını emekçiler çekecek, duvarı yıkacaklar.

İzmir’de HDP İl binasına yönelik dün sabah gerçekleşen saldırıyı, bu saldırıya zemin hazırlayan söylem ve politikaları kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Faillerin ve arkasındaki güçlerin yakalanarak gerçek adalet önünde hesap vermesini talep ediyor, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu olarak devreye sokulan örgütlü kaos planına karşı emek, barış ve demokrasi mücadelemizi yükselteceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda