İşadamı Günak’tan Kurban Bayramı mesajı

İşadamı Günak'tan Kurban Bayramı mesajı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İş adamı Mehmet Günak, yayımladığı bayram mesajında Kurban Bayramı'nı karşılamanın manevi haz ve heyecanını milletçe yaşadıklarını ifade etti.

28 Temmuz 2020 - 17:13 - Güncelleme: 28 Temmuz 2020 - 19:37

İş Adamı Mehmet Günak, "Kurban; cömertliktir. Kurban Bayramı; dayanışmadır, empatidir, yoksulların sevindirilmesidir. Allah'a yaklaşmaktır. Toplum olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde unutmamalıyız ki, bayramlar sevinçleri paylaşma ve dayanışma günleridir. Akrabalık ve aile bağlarımızın canlı tutulmasına ve güçlendirilmesine özen göstermeliyiz. Hiç kuşkusuz hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Kurban Bayramı’nın ülkemize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve sevgi dolu günler diliyorum” dedi.

Pandemi döneminden geçtiğimiz bu dönemleri de hatırlatan Günak, “Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemiz ve Dünya her ne kadar hassas bir dönemden geçse bile, küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam alemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız. Bizlere düşen görev; zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek; Milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği; sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan bütün vatandaşlarımızın ve Kurban Bayramlarını tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...