İpekböcekçiliği için Büyükşehirde adım atıldı

İpekböcekçiliği için Büyükşehirde adım atıldı

Büyükşehir Belediyesi, ipekböcekçiliğinin yaygınlaştırılması kapsamında kentte çiftçilik ile uğraşan vatandaşlara malzeme desteğinde bulunacak.

23 Ekim 2020 - 16:40 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 16:45

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın kırsal kalkınmaya yönelik yaptığı faaliyetler çerçevesinde, tarımın başkenti Şanlıurfa’da İpekböcekçiliğinin yaygınlaştırılması, tarımda yan bir kol oluşturulması amacıyla İpekböcekçiliği yapmak isteyen çiftçilere gerekli malzemelerin dağıtımı yapılacak.

Türkiye’de dut ağacının yetiştirilebildiği hemen her yerde yapılabilen İpekböcekçiliğinin Şanlıurfa’da da yapılması ve yaygınlaştırılması adına harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Şanlıurfa’daki çiftçilere gerekli ekipman desteğini vereceği çağrısında bulundu.

İpekböcekçiliği için merakı olan, çiftçilikle ilgilenen Şanlıurfalı vatandaşların Kasım ayı sonuna kadar dilekçeleri ile birlikte Şanlıurfa Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Öte yandan pandemi nedeniyle başvurular Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sayfası üzerinden http://app.sanliurfa.bel.tr/ipekbocekciligi/ linkine tıklayarak da gerçekleştirilebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...