İl Sağlık Müdürlüğünden iddialara yanıt geldi

İl Sağlık Müdürlüğünden iddialara yanıt geldi

İl Sağlık Müdürlüğü kentte koronavirüs nedeniyle vefat eden sağlık çalışanı olmadığını ve şu ana kadar 11 milyon kişisel koruyucu ekipman dağıtıldığını açıkladı.

29 Mayıs 2020 - 18:00 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 19:00

Çin’de ortaya çıktıktan sonra tüm dünyada etkili olan ve on binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüsle mücadele konusunda sağlık çalışanları önemli bir yer tutuyor. Gece-gündüz demeden çalışan sağlık çalışanları emek vermeye devam ederken, Şanlıurfa’da ekipmanın yetersiz olduğu yönündeki iddialara İl Sağlık Müdürlüğünden yanıt geldi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, kentte koronavirüs nedeniyle vefat eden sağlık çalışanı olmadığı ve şu ana kadar 11 milyon kişisel koruyucu ekipman dağıtıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Koronavirüs ile mücadelede en ön safta yer alan fedakâr sağlık çalışanlarımız, hastalığın bulaşmasına neden olan viral yüke en yüksek düzeyde maruz kalan personelimize görev yerlerine uygun riskler göz önünde bulundurularak, kişisel koruyucu ekipmanları kısıtlanmadan verilmektedir.

Tüm koruyucu ekipmanların düzenli olarak kullanmalarına karşın COVİD-19 hastaları ile uzun süreli temas altında olmaları nedeniyle diğer illerde olduğu gibi ilimizde de bu virüse karşı alınan tüm önlemlere rağmen hastalığa yakalanmış olan sağlık çalışanlarımız bulunmaktadır. Şu ana kadar ilimizde vefat eden hiç bir sağlık çalışanımız bulunmamaktadır.

Bazı yerel basın organlarında koruyucu ekipman yetersizliği başlıklı haberler yer almaktadır. Hastanelerimizde pandemi süresince kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı yaşanmamış olup il genelindeki sağlık çalışanlarımıza 11 milyon kişisel koruyucu ekipman dağıtımı gerçekleştirilmiş olup kurduğumuz sistem ile günlük tüketim ve ihtiyaçlar takip edilerek eksiklik olabilecek malzemeler tespit edilip temin edilmektedir. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli tedbir ve önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda