İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurdu: Erişime açıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurdu: Erişime açıldı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki öğrencilere pedagojik olarak yapay zekâ kavramının tanıtılarak uygulanmasını amaçlayan 'yapay zeka e-kitabı'nın erişime açıldığını duyurdu.

24 Nisan 2020 - 23:00 - Güncelleme: 24 Nisan 2020 - 23:44

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ar-Ge ve Urfa STEM ile "MEB 2023 Vizyon Belgesi" kapsamında kentteki öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini/dijital yeterliliklerini kazandırmak amacıyla çalışmaları hızlandırdı.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, STEM ve Yapay Zekâ Eğitimi konularında uluslararası ortaklıklar kurdu. Özellikle 2016 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi, "MEB 2023 Vizyon Belgesi" ışığında 2019-2020 eğitim yılında Harran Üniversitesi ile başlattığı "Yapay Zekâ Girişim (AI Edu Hub)" projesiyle yüzlerce öğrenciye bilgi işlemsel düşünme becerilerini kazandırma amacıyla eğitimler verdi.

Bu açıdan bu sene desteklenen "Artificial Intelligence Education For Children" (2019-1-TR01-KA201-077041) adlı AB projesiyle İngiltere, İrlanda ve Türkiye'den oluşan uzman ekip danışmanlığında, STEM Merkezinde 9 farklı ilden gönüllü katılım gösteren öğretmenlere "Çocuklar İçin Yapay Zeka" verildi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"3 STEM merkezi sayesinde yapay zekâ yapısının anlaşılması, içerik üretimi ve kullanılması ve geliştirilmesine önem vermekteyiz. Bu kapsamda 'Artificial Intelligence Education For Children' projemizle 7 aylık bir çalışma ve araştırma sonucunda pilot öğretmen eğitimleri ile okul eğitimlerinin yanı sıra Türkiye'de ve Avrupa'da çocuklar için yapay zekâ eğitimine temel sayılabilecek bir kitap
hazırlandı.

Etkinlik odaklı ve öğrencilere pedagojik olarak yapay zekâ kavramının tanıtılarak uygulanmasını amaçlayan bu kitabın içerisindeki etkinlikler Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge personeli Abdurrahim SARGIN, içerik değerlendirmesi Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Personeli Halil İbrahim Çetin, pedagojik uygunluk ve içerik düzenlemesi Harran Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Göçen tarafından hazırlanmıştır. Kitabımız gerekli izin ve telif işlemlerinin tamamlanmasıyla beraber 08.04.2020 tarihinde e-kitap formatında herkesin ücretsiz bir şekilde erişimine açılmıştır."

Çocuklar İçin Yapay Zeka Kitabını İndirmek İçin Tıklayınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda