İhsan Şenocak, Şanlıurfa’da boykota destek çağrısı yaptı

İhsan Şenocak, Şanlıurfa'da boykota destek çağrısı yaptı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Tasavvuf Gecesi"nde İlahiyatçı-Yazar İhsan Şenocak ve Hatip Mustafa Özkaya Şanlıurfalılarla buluştu.

29 Ekim 2020 - 09:00 - Güncelleme: 29 Ekim 2020 - 09:15

Şanlıurfa Müzesi önünde yeni normale uygun şekilde gerçekleştirilen ‘’Tasavvuf Günleri’’ etkinliğine gelen vatandaşlar, ateşleri ölçülerek etkinlik alanına alındı.

Tek kullanımlık seccade ve çeşitli ikramların dağıtıldığı gecede cemaat ile yatsı namazı eda edildi. Bayanlar yatsı namazını alanda kurulan çadırlarda eda etti.



GRUP MEVLANA VE SEMAZENLER BÜYÜLEDİ

Saat 18'de başlayan etkinlikte ilk olarak sahneyi Grup Mevlana aldı. Birbirinden güzel ilahileri seslendiren gruba eşlik eden semazenlerin semah gösterisi ise Şanlıurfalıları adeta büyüledi. Grup Mevlana'nın ardından İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak ile Hatip Mustafa Özkaya Şanlıurfalılarla buluştu.

Grup Mevlana'nın ardından Şanlıurfalılarla buluşan İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak ve Hatip-Şiir Yorumcusu Mustafa Özkaya etkinliğe katılan vatandaşlara bilgi ve birikimlerinden kesitler sundu.



ŞENOCAK: HAYDİ MÜSLÜMANLAR BOYKOTA DESTEK VERMEYE HAZIR MISINIZ? 

Fransa'da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) yönelik yapılan ahlaksız karikatürler ve çirkin ifadelerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a ateş püsküren Şenocak, Şanlıurfa'da katıldığı etkinlikte boykota destek istedi.

Şenocak, "15 asır önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) niçin saldırıyorlarsa bugün de onun için saldırıyorlar.  Dün insanlığın alın terini sömürenler,  iffetini çiğneyenler,  dün siyah kadının çocuğu diyerek, insanları köleleştirenler işte bugün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) onlar saldırıyorlar. Peygamber Efendimize güç yettiremeyeceklerini gören zalimler, bu kez onun eşine, dünyanın en iffetli kadınına, Hz Aişe annemize, dünyanın en iffetsiz iftirasında bulunmadılar mı? Şimdi en ahlaksız karikatürlerle Peygamber Efendimizin iffetine namusuna saldırıyorlar. Bu yüzden fransız mallarını boykot ederek  Hz. Muhammed’e (SAV) yardım etmeye hazır mısınız Müslümanlar" dedi.

İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu mesele şunun meselesi bunun meselesi değildir. Hak ile batılın meseledir. Allah'ın izniyle yeniden Anadolu  İnşallah İslam'ın karargahı olacaktır. Ümmetimiz ayağa kalkacak. Şarktan garba kadar Müslümanlar aynı bayrak altında toplanacaktır. Macronlar bunun emaresini görüyorlar. İslamın kadınları evlerinde bir Selahaddin bir Yavuz bir Fatih'i yetiştiriyorlar. Bu ümmetin kaderini değiştirecek bu kahramanları yetiştirirken biz azlarla çoklara galip geleceğiz. İstikbal İslamındır. Şanlıurfa'nın meydanından seni selamlıyoruz Ya Resulallah"



HATİP ÖZKAYA'NIN SESLENDİRDİĞİ "SEVGİLİ" ŞİİRİ ALKIŞ ALDI

Şenocak'ın sohbetinin ardından Hatip Mustafa Özkaya, sözleri Sezai Karakoç'a ait "Sevgili" şiirine ona olan ses benzerliğiyle seslendirince, alandaki Şanlıurfalılardan büyük alkış aldı.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün davetlerini kırmayarak kente gelen Şenocak ve Özkaya'ya teşekkür eden Başkanvekili Faruk Bayuk, manevi atmosferi yüksek bir gecede böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı. Etkinliğin sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bayuk tarafından Şenocak ve Özkaya'ya gecenin anısına hediye takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda