İbrahim Coşkun’dan yüz yüze eğitim kararına destek 

İbrahim Coşkun'dan yüz yüze eğitim kararına destek 

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Coşkun, okullarda yeniden yüz yüze eğitimin başlanacak olmasına destek vererek, bu eğitimlerin öğrenme kayıplarını azaltacağını söyledi.

04 Şubat 2021 - 14:00 - Güncelleme: 04 Şubat 2021 - 14:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köy okullarının 15 Şubat’ta yüz yüze tam zamanlı eğitime geçeceğini açıklamıştı.  1 Mart’ta da ilkokulların tamamı ve 8. ile 12. sınıf öğrencilerinin de okullara kavuşacağı belirtilmişti. Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Coşkun, öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlanacağını belirterek, “Yüz yüze eğitime geçilmesi kararı beklenilen bir adım, yerinde bir adım olmuştur” dedi.

 

“EĞİTİM DE SAĞLIK KADAR ÖNEMLİDİR”

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Coşkun, BİHA’ya yaptığı açıklamada, biran önce eğitim ve öğretimin yüz yüze yapılması konusunda görüş ve tekliflerini devamlı olarak ifade ettiklerini belirterek, “Çünkü gerekli tedbirler alınarak, mutlaka biran önce yüz yüze eğitimin başlaması gerekecek. Bu konuda mutasyonlu virüsün yayılım hızının artması ve Türkiye’de de görülmesi vb. sorunlarımız olacak ama eğitimin de sağlık kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

Genel merkezlerinin de yüz yüze eğitim konusunda gerek çalışmalar ve rapor hazırlamaları yaptığını vurgulayan Coşkun, “Genel merkezimize ait odak analizinde de ifade edildiği gibi; Yüz yüze eğitim hem öğrenme kayıplarını azaltacak hem telafiyi kolaylaştıracak ve ölçme değerlendirmeyi de mümkün kılacaktır. Bunun için biran önce bizim yüz yüze eğitime başlamamız gerekecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi: Hükümetimizin almış olduğu karar doğrultusunda köy okullarımız 15 Şubat’ta açılacak. İlkokul ve özel eğitim, 8 ile 12. Sınıflar ise 1 Mart’ta yüz yüze eğitime geçilecek. Buna göre alt yapı ve ortam şartları uygulanacak” diye ifade etti.

 

“BU KARAR YERİNDE BİR ADIM OLMUŞTUR”

Coşkun, daha önce de okulların açıldığını ve ardından artan korona virüs vakalarından dolayı tekrardan kapandığını sözlerine ekleyerek, “Bu sürecin riskinin en aza indirilmesi için yüz yüze eğitimin köy okullarından başlanması, ilkokulların öncelikli olmak üzere 8 ve 12. Sınıflarla da yüz yüze eğitime geçilmesi kararı beklenilen bir adım, yerinde bir adım olmuştur. Temennimiz, duamız biran önce yüz yüze eğitimde geçilmesidir” diye kaydetti.  

Ülkemizde geçtiğimiz ay belirlenen öncelikli gruplara yapılarak, vurulmaya başlanan korona virüs aşısına da dikkat çeken Coşkun, “İlerleyen süreçte tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçileceğinden hareketle; eğitim çalışanlarına gönüllülük esasına göre aşılanmada öncelik verilmesi önemli bir husus olarak değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...