HDP Urfa Milletvekili Öcalan: Tecrit bir insanlık suçudur

HDP Urfa Milletvekili Öcalan: Tecrit bir insanlık suçudur

HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, cezaevlerinde gelişen açlık grevlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Tecrit bir insanlık suçudur. Bu ne insanidir, ne hukukidir" dedi.

15 Ocak 2021 - 15:20 - Güncelleme: 15 Ocak 2021 - 17:06

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şanlıurfa İl binası önünde cezaevlerinde gelişen açlık grevlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ve partililer katıldı.

Cezaevlerindeki açlık grevine yönelik basın açıklaması yapan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan Urfa halkını Türkiye’nin tamamını bilgilendirmek siyasi partilerin görevidir. Bizim bu günü seçmemiz bizim için anlamlı ve kıymetlidir. Bu gün İslam alemi için kutsal bir gündür. Cuma günüdür. Şimdi bu Cuma günü vesilesiyle cezaevinde binlerce insan açlık grevindedir. Açlık grevlerinin sebebi ceza evinde uygulanan anti demokratik uygulamalar tecrit koşullarını protestodur. Cezaevinde açlık grevinde olan herkes ülke siteminin artık olağan normal bir sürece evrilmesi içindir. Bakınız görüşler engelleniyor. Cezaevinde tecrit başta Sayın Öcalan, üzerinde büyük bir şekilde yürütülmektedir. Biz bu hayırlı günde Cuma günüde insanları, ülkeyi yönetenleri sulha çağırıyoruz. Gerginliklerle siyasi menfaatleri uğrunda bu ülkeyi uçuruma sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur. Tecrit bir insanlık suçudur. Cezaevinde insanlar aileleriyle görüşmek istiyor, avukatlarıyla görüşmek istiyor. İmralı’da uygulanan, yıllardır devam eden bir tecrit koşulu vardır. Bu ne insanidir, ne hukukidir. Biz bunun karşısındayız.  Burada duruyoruz. Buna karşı da mücadelemiz devam edecektir. Tüm demokratik kamuoyunda bu nokta da hassas olmaya çağırıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...